Cheesecake s tremi plastmi čokolade
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
2
Št. sestavin:
13
|
|
Ljubitelji čokolade, pozor! Tale cheesecake sladica bo za vas. Cheesecake smo pripravili s plastjo čokolade, plastjo čokolade in plastjo čokolade. Ne, nismo se zmotili, ne gre za tipkarsko napako. Cheesecake je polna kombinacija TREH različnih čokoladnih plasti.
Zdaj je verjetno že jasno, da je cheesecake sladice polna čokolad na TRI različne načine. Začnemo s slastno, rahlo hrustljavo čokoladno skorjico, kateri sledi kremna in okusa polna čokoladna krema, katero zaključi čokoladni ganache preliv.
A čeprav je priprava cheesecake sladice načeloma enostavna, je potrebno pred pripravo vseeno upoštevati vsaj en zelo pomemben nasvet.
Vedno pazimo, da so vse sestavine, ki jih uporabimo med pripravo, ogrete na sobno temperaturo. Čeprav je ta korak samoumeven, a ničkolikokrat se zgodi, da cheesecake ne uspe ravno zaradi neupoštevanja tega pravila. Kremni sir, jajca in kisla smetana MORAJO biti ogrete na sobno temperaturo, saj se drugače ne bodo lepo steple in bodo ustvarile cheesecake kremo z grudicami. Če bodo tudi ostale sestavine sobne temperature, se bodo zmešale hitreje, kar pomeni manj zraka v kremi in s tem poskrbimo, da bo cheesecake struktura res čokoladno kremna.
Ob pripravi cheesecake sladice se lahko razvajamo tudi z različico brez čokolade, pri čemer nam lahko pomaga BAM mešanica za cheecake.