Martinovo je poseben čas v letu, ko se tradicionalno praznuje koncem trgatve in se spominjamo svetega Martina, zaščitnika vinarjev. To praznovanje je priljubljeno po vsej Evropi, še posebej pa v vinorodnih regijah. Poleg odličnih vin in druženja s prijatelji in družino je hrana ključni del tega praznika. In kateri boljši način za zaključek Martinovega kosila kot s sladkimi poslasticami?
Tudi če ste že uživali v obilni pojedini z raco, mlinci in zeljem, nikoli ne zmanjka prostora za sladico. Preverite najboljše recepte za Martinovo za zaključek te slastne pojedine.
RECEPT: Čokoladna torta z rdečim vinom
Recept za tole čokoladno torto z rdečim vinom postreže z bogato čokoladno masleno kremo. Čokoladna torta je zagotovo kraljica vseh tort. Skoraj ne poznamo osebe, ki čokoladni torti reče NE ali pa je v življenju še nikoli ni jedel. Dodajte rdeče vino in uživajte v dekadentni sladici.
RECEPT: Čokoladni ganache z BAM rdečim čokoladnim vinom
Čokoladni ganache z BAM rdečim čokoladnim vinom bo gost, temen, njegova uporaba pa je bolj vsestranska kot si lahko predstavljate. Čokoladni ganache je narejen iz petih sestavin: smetane, čokolade, masla, sladkorja in BAM rdečega čokoladnega vina. Čokoladni ganache lahko prelijete čez sladoled, uporabite ga lahko kot preliv čez sirni narezek, kot preliv za najljubšo čokoladno torto, polnilo ali preliv za piškote.
RECEPT: Čokoladna potica z lešniki
Potica je tradicionalna slovenska sladica. Sladko tanko testo, ki je lahko napolnjeno s čokolado, oreščki ali šunko zagotovo ne manjka na nobeni praznični mizi. Tradicionalno se uporablja orehov ali čokoladni nadev. Včasih se za pridobivanje sladke dišeče potice uporablja polnilo zelišča pehtrana. Tokrat smo za vas pripravili čokoladno potico, katere okus bomo popestrili z BAM PREMIUM čokoladnim namazom.
RECEPT: Sladica z ruby penino brez peke
Ta zapeljiva sladica brez peke združuje edinstven okus BAM Ruby penine z lahko in puhasto teksturo moussa. Rumenjaki, sladkor in penina se nežno segrevajo, dokler ne tvorijo kremaste teksture, nato pa se zmešajo z lahko stepeno smetano in osvežilnimi malinami. Ko je zmes enakomerno porazdeljena v kozarčkih in ohlajena, postrežemo s kapljico dodatne penine in svežimi malinami na vrhu. Ta elegantna sladica je popolna za posebne priložnosti.
RECEPT: Hruške v rdečem vinu
Hruške v rdečem vinu so čudovita sladica, ki združuje bogate okuse in vonjave hrušk s pridihom BAM rdečega čokoladnega vina in aromatičnimi začimbami. Ta jed je priljubljena v mnogih evropskih kuhinjah in je odlična izbira za zaključek posebnega obroka ali praznične večerje. Sladica je odličen zaključek martinove večerje.
RECEPT: Pečena jabolka s skuto, orehi in rozinami
Hrepenite po sladici, v kateri blestijo sveža jabolka? Ta sočna pečena jabolka poudarjajo najljubše sadje jeseni. Jabolkom izrežite sredico, jih napolnite s cimetovim drobljencem iz maslenega rjavega sladkorja in pecite, dokler niso rahlo mehki.