Sestavine:
- 180 ml sladke smetane
- 180 ml BAM rdečega čokoladnega ali drugega rdečega vina
- 8 g BAM kakava v prahu
- 100 g sladkorja
- 225 g BAM temne čokolade
- 60 g neslanega masla sobne temperature
- ščep soli
Čokoladni ganache z BAM rdečim čokoladnim vinom bo gost, temen, njegova uporaba pa je bolj vsestranska kot si lahko predstavljate. Čokoladni ganache je narejen iz petih sestavin: smetane, čokolade, masla, sladkorja in BAM rdečega čokoladnega vina. Čokoladni ganache lahko prelijete čez sladoled, uporabite ga lahko kot preliv čez sirni narezek, kor preliv za najljubšo čokoladno torto, polnilo ali preliv za piškote, premaz čez sočne brownije, preliv čez najljubši okus cheesecake tortice ali pa ga za Valentinovo podarite svoji ljubljeni osebi.
Ali pa pozabite na vse to in ga pojejte kar na žlico.
Tako kot navaden čokoladni ganache, bo ganache z rdečim vinom bolj redek ko je topel in bolj gost, ko bo ohlajen.
Katero vino uporabiti, ko pripravljate čokoladni ganache z rdečim vinom? V bistvu je vseeno, čokoladni ganache ni izbirčen. Mi smo za pripravo uporabili BAM rdeče čokolado vino, ki je rezultat več let zorenega temnega rdečega vina prepletenega z okusom odlične temne čokolade. Klasična rubinasta barva z rahlimi vijolični odtenki že z barvo razodeva prefinjen okus, ki se odlično znajde kot aperitiv ob sladicah ali kot dodatek k čokoladnemu ganachu.
BAM nasvet: za pripravo lahko uporabite tudi druga rdeča vina kot so Merlot, Cabernet ali Modri pinot. Uporabite tisto, katerega okus vam je všeč.
Namesto čokoladnega ganacha z rdečim vinom lahko pripravite tudi ganache kremo s temno ali belo čokolado.