Sestavine:
- 500 g BAM temne čokolade
- 300 g tekoče sladke smetane
- 100 g narezanega neslanega masla sobne temperature
- 500 g BAM bele čokolade
- 200 g tekoče sladke smetane
- 100 g na koščke narezanega neslanega masla sobne temperature
Vsi vemo, da še tako dobre sladice izgledajo popolno šele takrat, ko jim dodamo dekoracijo. Ena izmed njih je tudi ganache krema. Pripravimo jo lahko na več načinov, kar je najbolj pomembno pa je to, da se pri pripravi držiš vedno enakega postopka. Tokrat poleg sestavin, s tabo delim še par nasvetov, s katerimi bo tvoj ganache zagotovo uspel.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
S čokolado za kuhanje sicer dobiš dober ganache, ampak prava čokolada, ki vsebuje kakavovo maslo, mu bo dala boljši okus. Pazi, da ganache ne pride v stik z vodo. Vedno ga hrani v plastični posodi ali posodi primerni za mikrovalovno pečico, da ga lahko po potrebi pogreješ in tako tudi zmehčaš. Količina, navedena v receptu, je dovolj za obmazanje 2 velikih tort, premera 26cm. Lahko zadostuje za obmazanje tudi 3 tort, odvisno od debeline obmaza, premera in višine torte. Ob tej količni dobiš skoraj vedno nekaj ostanka, saj je za udobno obmazovanje potrebno več ganacha, kot se ga dejansko porabi. Višek pa lahko shraniš v zamrzovalniku.
Zdaj, ko znaš obmazati torto, pa za oblivanje pripravi še svoj najljubši okus torte.
Ganache pa lahko uporabiš tudi za polnilo piškotov, recept čaka tukaj.