Ti preprosti piškoti iz pomarančnega masla so pripravljeni s pomarančno lupinico, polnjeni z gladkim čokoladnim ganachem.
Recept za piškote s pomarančo in čokoladnim ganachem se začne na zelo znan način: s pripravo maslenega testa za piškote. Potrebovali bomo maslo, sladkor, jajca, dodaten rumenjak za aromo in barvo, pomarančno lupinico, BAM vanilijevo pasto, sol in moko. Pomaranča daje piškotom svež okus in je popolna podlaga za dekadentni čokoladni ganache.
Sladkor v prahu v nasprotju z granuliranim sladkorjem nadomesti nekaj moke v receptu, zato piškoti niso posebej suhi kot večina maslenih piškotov, ki ste jih vajeni.
Druga sestavina pa je čokoladni ganache. Veš, da lahko čokoladni ganache pripraviš iz samo dveh sestavin? Čokoladni ganache je pripravljen iz tople sladke smetane in čokolade.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.
Priprava je sicer enostavna, a pri tem je potrebno paziti, da dobro ohladi, preden ga uporabimo kot polnilo za piškote. BAM nasvet za prihranek časa: ganache pripravimo, ko se piškoti pečejo, da se lahko hladi takrat, ko se hladijo pečeni piškoti.
Sestavine recepta zadostujejo za 20 do 24 piškotov.
Ker bomo čokoladni ganache uporabili kot polnilo za piškote in ne za obmazovanje, mu tokrat ne bomo dodali masla.