
Sestavine:
- 4 rumenjaki
- 50g sladkorja
- 2dl BAM Penečega vina z Ruby čokolado
- 3 lističi želatine
- 3dl smetane za stepanje
- 70g sladkorja v prahu
- Pest BAM liofiliziranih malin
Navodila za uporabo:
1
V posodi združimo rumenjake ter sladkor. Dodamo penino in ob stalnem mešanju segrevamo do srednje visoke temperature. Masa se mora postopoma zgostiti, vendar je pomembno, da ne pride do vrenja. Ta korak bo trajal okoli 7 minut.
2
Liste želatine namočimo v hladni vodi pet minut pred koncem zgostitve mase.Ko masa doseže želeno gostoto, posodo odstranimo z ognja in vanjo vključimo ožete liste želatine. Nato prenesemo v skledo in počakamo, da se ohladi. Za hitrejše hlajenje lahko skledo postavimo v mrzlo vodo.
3
V drugo skledo nalijemo smetano in jo stepemo. Ko postane smetana gostejša, dodamo liofilizirane maline, ki smo jih pred tem zmešali v prah, vključimo še sladkor v prahu in nadaljujemo s stepanjem do trdne konsistence.
4
To smetano previdno vmešamo v ohlajeno peninsko kremo, nato pa zmes enakomerno porazdelimo po kozarčkih. Kozarčke za najmanj 3 ure postavimo v hladilnik. Pred serviranjem jih okrasimo z izbrano praznično dekoracijo.