BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna potica z lešniki

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
cokoladna potica z lesniki

Potica je tradicionalna slovenska sladica. Sladko tanko testo, ki je lahko napolnjeno s čokolado, oreščki ali šunko zagotovo ne manjka na nobeni praznični mizi. Tradicionalno se uporablja orehov ali čokoladni nadev. Včasih se za pridobivanje sladke dišeče potice uporablja polnilo zelišča pehtrana. Tokrat smo za vas pripravili čokoladno potico, katere okus bomo popestrili z BAM PREMIUM čokoladnim namazom. Še vedno velja staromodni rek: prava gospodinja mora znati pripraviti potico.

Čeprav je postopek precej dolg, sam recept ni tako zelo zapleten. Mogoče boste potrebovali nekaj več vaje, da čokoladna potica dobi lepo obliko, drugače pa naj vas ne skrbi po spodnjem receptu bo vaša čokoladna potica zagotovo odličnega okusa.

BAM nasvet: če boste k receptu dodali BAM vanilijevo pasto bodo tako okusi še bolj izostreni.

Namesto čokoladne potice z lešniki, lahko pripravite tudi navadno čokoladno potico.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna potica z lešniki

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • 0,5 l mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 20-30 g suhega kvasa

Navodila za uporabo:

1. Korak 50 ml mleka segrejte z 1 žlico sladkorja in moke. Ko je mleko mlačno, ga odstranite z ognja in dodajte kvas. Pokrijte in pustite vzhajati 15 minut. Bodite pozorni, da zmes naraste, saj to pomeni, da je kvas vzhajal. Zmes mora vsaj za enkrat povečati svojo prostornino. Če se to ne zgodi, ponovite postopek, saj brez vzhajanega kvasa potica ne bo uspela.
1. Korak V naslednjem koraku segrejte preostalo mleko in dodajte maslo. Pustite, da se maslo stopi. V to mleko dajte 1 jajce in 1 rumenjak. V moko dodajte 1 sol. Nato dodajte vzhajano mešanico kvasa in maslo-mleko-jajčno zmes. Naredite gladko testo tako da se vse sestavine pomešajo v enotno zmes. Nato pustite testo vzhajati eno uro.
1. Korak K mletim lešnikom dodajte 3 žlice sladkorja in vse skupaj pražite, da dobi aromo. 4 beljake stepite v čvrst sneg in dajte v hladilnik. Nato stepite maslo, da postane mehko in kremasto, nato dodajte vanilijev sladkor. Nato postopoma dodajajte 3 rumenjake, preostali sladkor, čokolado v prahu in BAM PREMIUM čokoladni namaz. Po vsaki dodani sestavini dobro stepite, da dobite kremasto teksturo. Na koncu dodajte mešanico lešnikov in masla in stepite do gladke in kremaste mase.
1. Korak Po eni uri, ko testo vzhaja, ga razvaljajte v tanek velik kvadrat. Stepene beljake nežno in enakomerno zmešajte s čokoladnim nadevom in vse skupaj nežno razmažite po testu. Zdaj ga zvijemo tako da dobi valjasto obliko.. Morda bo čokoladna potica prevelika za pekač, zato jo lahko prerežete na pol. Vse skupaj dodajte v pekač, ki ste ga prej oblekli v papir za peko in premazali z maslom. Čokoladno potico na toplem pustite še pol ure, da še malo vzhaja. V tem času ogrejte pečico na 180 ° C. Pecite jo med eno uro do ene ure in petnajst minut. Testo čokoladne potice mora lepo porjaveti. Ko je čokoladna potica pečene, jo preložite na pladenj za serviranje, zgornjo stran namažite z maslom in vse skupaj po želji posujte z vanilijevim sladkorjem v prahu. Narežite na rezine in postrezite.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,97 €
Skupaj:
35,72 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno