
Sestavine:
- 7 g suhega kvasa ali 40 g svežega kvasa
- 2 žlici mleka
- žlica sladkorja
- 60 dag moke
- 3 rumenjaki
- 10 dag masla
- 10 dag sladkorja
- 2 žlici ruma
- 2,5 dcl mleka
- ščepec soli
- 20 dag masla
- 4 rumenjaki
- 20 dag sladkorja
- 25 dag BAM temne čokolade
- 8 dag piškotnih drobtin
- 4 beljaki
Navodila za uporabo:
1
V skledo nalijte 2 žlici mlačnega mleka, dodajte žličko sladkorja in kvas. Pustite vzhajati. V drugi posodi dobro premešajte sladkor, mlačno mleko, rum in zmehčano maslo. Premešajte in nato dodajte še rumenjake.
2
Moko stresite v skledo posebej, dodajte vzhajani kvas in zalijte z jajčno mešanico iz druge posode. Zamesite testo, ga pokrijte in pustite, da vzhaja
3
Medtem pripravite nadev. Penasto umešajte maslo, dodajte sladkor in rumenjake. Čokolado razlomite na majhne koščke in jo stopite nad vodno kopeljo. Mešajte, dokler ni čisto gladka in tekoča.
4
Nato stepite beljake v čvrst sneg. Čokolado in sneg nežno vmešajte v jajčno zmes. Primešajte še piškotne drobtine.
5
Vzhajano testo razvaljajte in premažite z nadevom. Zvijte in položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
6
Pecite na 150 stopinjah, približno 50 minut. Okrasite s kakavom v prahu ali s sladkorjem v prahu. Servirajte ohlajeno.