BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Tart s sadjem in mascarpone sirom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
tart s sadjem in mascarpone sirom

Mascarpone se odlično obnese, ko se želimo na vroč dan kot je danšnji, malo osvežiti. Prav tako pa smo ravno v času trgatve, ko obilica poletnih sadežev dozori. Poleg marelic in paradižnika, so se pojavile tudi zadnje češnje. Jaz bi rekla, da so se pojavila ravno ob pravem času.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Češnje v kombinaciji z mascarpone sirom ustvari super tart - tortico s hrustljavim dnom. Popolna kremna sladica brez peke, ki se z veseljem povabi na vašo naslednjo zabavo.

A če češenj nimate najraje, ne skrbite! Hrustljavo dno in mascarpone sir sta kot prazno plato kot nalašč za preliv z jagodo, pasijonko ali mangom. Prav tako lahko posežete po drugem koščičastem sadju kot so slive, marelice ali breskve.

Z mascarpone sirom lahko pripravite kar nekaj sladic. Par idej smo pripravili spodaj:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 250 g piškotov
  • 100 g neslanega stopljenega masla
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Piškote zdrobimo, dokler niso videti kot drobne, peščene drobtine. Nato jih dodamo v večjo posodo za mešanje. Vmešamo stopljeno maslo - zmes naj bo na koncu videti kot vlažen, zlati pesek – kot nalašč za izdelavo peščenega gradu – če je zmes premokra, dodamo še nekaj zdrobljenih piškotov ali celo posušenega kokosa. Če je zmes presuha pa dodamo kapljico mleka ali vode. Mešanico vlijemo v pripravljen pekač in enakomerno pritisnemo na dno in na stranice. Osnovo za tart postavimo v zamrzovalnik, medtem ko pripravljamo nadev. Za nadev zmešamo mascarpone, kislo smetano in mleko. Dodamo med, limonin sok, BAM vanilijevo pasto in pomarančno lupinico. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo. Če je mešanica premalo sladka, lahko dodamo še malo medu ali sladkorja.
2
Hrustljavo piškotno dno vzamemo iz zamrzovalnika, nato pa vanj enakomerno porazdelimo zmes za nadev. Napolnjen tart postavimo v hladilnik, medtem ko pripravljamo preliv. Dlje ko je v hladilniku pred serviranjem, bolje bo. Češnje operemo in osušimo. Vse češenje očistimo, le polovico prepolovljenih češenj postavimo v manjšo posodo in skupaj s sladkorjem kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi in češnje začnejo spuščati sok – to bo trajalo le nekaj minut. Odstavimo, da se malo ohladijo. Preden tart postrežemo, ga previdno odstranimo iz pekača. Po vrhu položimo cele češnje in jih prelijemo s kuhanimi prepolovljenimi češnjami. Dodamo še lističe mete in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno