Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladne kroglice z mascarpone polnilom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
cokoladne kroglice z mascarpone polnilom

Čokoladne kroglice so sladka in žvečljiva sladica brez peke. Čokoladne kroglice po spodnjem receptu so mešanica masla, mascarpone sira, BAM vanilijeve paste in sladkorja v prahu. Kroglice bomo povaljali v BAM čokoladi in tako dobili najbolj preproste, a hkrati odlične čokoladne kroglice.

Čokoladne kroglice večinoma najdemo v švedskih pekarnah ali restavracijah. Po poreklu so švedske, imenujejo se Chokladbollar. Zdaj pa jih lahko pripravimo tudi doma in ob naslednjem obisku pričaramo malo švedskega vzdušja.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Njihova priprava je popolnoma enostavna: vse sestavine samo zmešamo, oblikujemo okrogle čokoladne kroglice in jih poljubno dekoriramo. Če se le da in se lahko zadržimo, čokoladnih kroglic ne pojemo takoj. Čez noč jih hranimo v hladilniku, saj jim tako omogočimo, da se vsi okusi dobro povežejo. 

Pripravo čokoladnih kroglic začnemo tako, da najprej pripravimo kremno polnilo. Za to potrebujemo kremni mascarpone sir, maslo in sladkor v prahu.

Čokoladne kroglice lahko pripravimo tudi brez polnila. Spodaj je nekaj naših idej:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne kroglice z mascarpone polnilom

  • Čas priprave: 1 ura 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V skledi zmešamo maslo in kremni mascarpone sir. Stepamo pri srednji hitrosti, dokler ne dobimo gladke zmesi. Dodamo BAM vanilijevo pasto in še naprej stepamo, dokler ne dobimo enotne zmesi. Stepamo pri nizki hitrosti, postopoma dodajamo sladkor v prahu in spet mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes. Če je zmes premehka, pokrijemo in ohladimo za 1 uro ali dokler ni dovolj čvrsta, da oblikujemo kroglice.
2. Korak Iz pridboljene mase oblikujemo kroglice. Vsaka kroglica naj bo težka približno 15 g. Oblikovane kroglice položimo na pekač oblečen v papir za peko, katerega bomo skupaj s kroglicami čez noč postavili na hladno.
3. Korak S pomočjo vodne kopeli skupaj z maslom stopimo BAM mlečno čokolado. Kroglice iz maslene kreme potopimo v čokoladno mešanico in pustimo, da iz njih odteče odvečna čokolada. Položimo na pekač, obložen s povoščenim papirjem. Po želji okrasimo s čokoladnimi ostružki, čokoladnimi posipi in okrasnimi posipi. Hladimo vsaj 30 minut, da se strdi. Shranjujemo v hladilniku.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno