BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladne kroglice na palčki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 15
cokoladne kroglice na palcki

Kako pripraviti čokoladne kroglice na palčki? Brez težave! Priprava je popolnoma enostavna: čokoladna torta + čokoladna glazura + srčkana dekoracija = najboljše čokoladne kroglice na palčki!

Priprava bo enostavna in čokoladne kroglice bodo brez dvoma uspele, če se boste pri tem držali naslednjih BAM nasvetov:

  • Naredite enoplastno čokoladno torto. Ne pozabite na olje, saj le-to poskrbi za sočnost. Brez tega bo čokoladni biskvit suh in tega nihče ne mara.
  • Naredite dovolj domačega čokoladnega polnila. Če ga bo premalo, bodo čokoladnice kroglice suhe in vse prej kot kroglice, če pa ga bo preveč, bodo čokoladne kroglice mokre in mastne.
  • Zdrobite torto. Morda se boste ob tem počutili malce čudno, saj ste pravkar spekli čudovit čokoladni biskvit, ki ga morate zdaj zdrobiti. Ampak čokoladnega kroglice ne bodo pravega okusa in strukture, če biskvita ne zdrobite.
  • Zdaj zmešajte čokoladni biskvit in čokoladno glazuro.
  • Oblikujte čokoladne kroglice.
  • Tortne kroglice potopite v čokolado. Ampak pazite, da so enakomerno velike, saj bodo drugače popadale iz palčk.

Namesto čokoladnih kroglic na palčki lahko pripravite tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 90 g neslanega masla, sobne temperature
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 40 g BAM kakava v prahu
  • 2–3 čajne žličke sladke smetane
  • BAM dekoracije

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 180 °C. Namastimo pekač premera 23 cm. Moko, sladkor, BAM kakav v prahu, sodo bikarbono in sol zmešamo v večji skledi. V srednji posodi stepemo olje, jajca in BAM vanilijevo pasto. Mokre sestavine vlijemo v suhe sestavine, dodamo vrelo vodo in vse skupaj stepamo, da se poveže. Testo enakomerno vlijemo v pripravljen pekač. Pečeno 25-27 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Pustimo, da se torta popolnoma ohladi v pekaču, postavljenem na rešetko.
1
Z ročnim ali samostojnim mešalnikom stepamo maslo na srednji hitrosti do kremastega, to je približno 2 minuti. Pri mešanju na srednji hitrosti dodajmo sladkor v prahu, BAM kakav v prahu, 2 čajni žlički sladke smetane in BAM vanilijevo pasto. Ko so sestavine dodane, hitrost stepanja spremenimo na nahitrejšo in stepamo še 3 minute, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo še eno žličko mleka/smetane, če se nam zdi masa malo pregosta.
2
Ohlajeno torto zdrobimo v skledo nad pripravljeno čokoladno zmes. Prepričamo se, da masa nima grudic. Mešalnik prižgemo in stepamo toliko časa, dokler se sestavine ne povežejo popolnoma. Odmerimo 1 čajno žlico vlažne tortne zmesi in jo oblikujemo v kroglico. Čokoladne kroglice položimo na obložen pekač. Pekač s čokoladnimi kroglicami postavimo v hladilnik za dve uri ali v zamrzovalnik za 1 uro.
1
BAM temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Pred oblivanjem čokoladnih kroglic naj se malo ohladi, saj bo čokoladna na čokoladnih kroglicah popokala, če bo ob oblivanju prevoča. Za oblivanje iz pekača vzamemo le po dve ali tri čokoladne kroglice, ostale naj v času oblivanja ostanejo na hladnem. Palčko na katero bomo nataknili čokoladnico kroglico za 5 mm pomakamo v stopljeno čokolado, saj to še dodatno zaščiti kroglice pred tem, da bi spolzele iz palčke. Dekoracijo na čokoladne kroglice dodamo takoj po čokoladnem oblivanju, saj drugače ne bo obstala na čokoladnih kroglicah.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,67 €
Skupaj:
56,70 €51,03 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno