BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Tiramisu z belo čokolado, malinami in pistacijo

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
tiramisu z belo cokolado malinami in pistacijo

Tiramisu z belo čokolado, malinami in pistacijo je kot nalašč za vse tiste, ki obožujejo pripravo sladic brez peke. Običajno je tiramisu sestavljen iz plasti piškotov, kreme, ki ji običajno dodamo mascarpone sir ali sladko smetano, navlažen s kavno mešanico. 

Tokrat pa smo recept za tiramisu malo prilagodili; med piškotno dno bomo dodali sveže maline, za kremo bomo uporabili mascarpone sir in sladko smetano in belo čokolado. Okus lahke kreme pa privzdignejo še drobljene pistacije.


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Ta recept za tiramisu z belo čokolado, malinami in pistacijo je primeren tudi za otroke, saj ne vsebuje kave kot je ta ena izmed glavnih sestavin pri recept za klasični tiramisu. S sestavinami recepta lahko postrežete med šest do osem porcij.


Poleg ali namesto tiramisuja z belo čokolado, malinami in pistacijo, lahko postrežete tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 100 g BAM bele čokolade
  • 400 g malin
  • 2 žlički sladkorja v prahu
  • 3 žlice hladne vode
  • 2 jajci (ločeni)
  • 350 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira
  • 50 g sladkorja
  • 175 g baby piškotov (približno 18 piškotkov)
  • 75 g drobljenih pistacij

Navodila za uporabo:

1
Belo čokolado raztopimo s pomočjo vodne kopeli. Polovico malin, sladkor v prahu in hladno vodo damo posodo in kuhamo toliko časa, da dobimo strukturo podobno pireju. V manjši posodi stepemo beljake, dokler ne nastane trd sneg. V ločeni posodi stepemo sladko smetano.
2
Rumenjake, mascarpone in sladkor damo v večjo skledo in stepemo. Primešamo stopljeno belo čokolado, nato pa postopoma dodajamo stepeno smetano, ki jo nežno vmešamo z lopatko, da ostane zmes lahka. Ko dodamo vso sladko smetano, po enakem postopku dodamo stepene beljake.
3
Izberite servirno posodo - jaz uporabljam pravokotno posodo dimenzij 26 x 18cm. Uporabite toliko baby piškotov, da pokrijete dno posode v eni plasti. Plast piškotov enakomerno prelijemo z malinovo omako. Na malinovo omako nato v enakomerni plasti dodamo še cele maline. Na koncu prelijte z mešanico bele čokolade in posodo pretresemo, da mešanica zapolni morebitne vrzeli, nato z lopatko pogladimo površino. Po vrhu potresemo enakomerno plast pistacij in pred serviranjem postavimo v hladilnik za najmanj 8 ur ali čez noč.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,44 €
Skupaj:
64,40 €57,96 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno