Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sladice v kozarcu: črni gozdiček

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
sladice v kozarcu: crni gozdicek

Črni gozdiček je sladica v kozarcu, ki navduši s plastmi bogate čokoladne pene, sočnega višnjevega kompota in sveže stepene smetane. 


Kaj sploh je sladica črni gozdiček?


Črni gozdiček ali Black Forest cake je čokoladni biskvit z bogatim češnjevim nadevom. Po enem od mnenj naj bi ime izhajalo iz posebnega likerja te regije, znanega kot Schwarzwälder Kirsch (wasser), ki se destilira iz češenj. To je sestavina, ki daje sladici značilen okus po češnjevih koščicah in vsebnost alkohola.

Nekateri viri trdijo, da je ime torte navdihnila tradicionalna noša žensk iz regije Schwarzwald z značilnim klobukom z velikimi rdečimi pomponi na vrhu, imenovanim Bollenhut.

V tem receptu pa bomo iz klasiščne oblike torte, sladico prestavili v kozarce in tako ponudili modernejšo različico. 

BAM nasvet: Pazimo, da ne sladke smetane ne stepemo preveč. Zaključni element tega recepta je domača stepena smetana, ki pa jo zlahka preveč stepemo. Smetano stepamo le toliko časa, da se na njej oblikujejo srednje veliki vrhovi in stepena smetana ni več tekoča.

Še par idej za sladice v kozarcu:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sladice v kozarcu: črni gozdiček

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki posodi zmešamo vodo in sladkor v prahu ter mešajte, da se ves sladkor stopi v vodi. Mešanico kuhajte na srednje nizki temperaturi, dokler ne doseže 115°C (t. i. stopnja mehke kroglice). Medtem ko se sladkor kuha, pripravimo pâte à bombe: V paličnem mešalniku z nastavkom za stepanje (ali v skledi z ročnim mešalnikom) stepemo jajce in rumenjak, da postaneta puhasta in svetlejše barve. Ko je mešanica s sladkorjem pripravljena, ga počasi vmešamo v jajčno zmes. Mešanico še naprej stepamo, dokler ne ohladi. Raztopimo želatino. Če uporabljamo želatino v prahu, jo raztopimo v majhni količini vode. Ko postane strjena masa, zmes segrejemo še v mikrovalovni pečici med 10 do 15 sekund ali dokler se popolnoma ne raztopi.

2. Korak

V ločeni skledi stepemo smetano, dokler se na njej ne oblikujejo mehki in srednje veliki vrhovi. Odstavimo. Ko je pâte à bombe ohlajena na dotik, vanjo vlijemo stopljeno želatino in mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Nato nežno vmešamo še stopljeno čokolado. Na koncu vmešamo še stepeno smetano in mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Mousse pustimo, da se v hladilniku ohlaja vsaj 30 minut.

1. Korak

V mešalniku, opremljenem z nastavkom za stepanje (ali v skledi z ročnim mešalnikom), stepemo smetano, sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto, dokler se ne oblikujejo srednje visoki vrhovi.

2. Korak

Sestavimo sladico. V prozornem kozarcu ali manjši skledi po želji nanesemo čokoladni mousse, BAM višnjev preliv in stepeno smetano. Takoj postrežemo, preostale sestavine pa shranimo v hladilniku za največ tri dni.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno