Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Red Velvet Cake Pops

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
red velvet cake pops

Sočni Red Velvet Cake Pops oz.tortica na palčki! Sladek kakavov biskvit prelit z BAM belo čokolado in kokosom. 

Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli. Poglej recept še za čokoladne popse z Baileysom.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Red Velvet Cake Pops

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • 100g pšenične bele moke tip 500
  • 10g BAM kakava v prahu
  • 1/4 čajne žličke soda bikarbone
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • 33g olivnega olja (ne priporočam sončničnega, ker pusti drugačen okus)
  • 1 srednje veliko jajce
  • 90g sladkorja
  • 1 pumpica BAM vaniljeve paste
  • 20g tekočega jogurta
  • 75g mleka
  • 1/2 čajne žličke kisa
  • 1 jedilna žlica rdečega barvila
  • 100g mascarpone sira
  • 30g sladkorja v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejte na 165 stopinj.
2. Korak V veliko posodo presejte moko, kakav, sodo, pecilni prašek in sol. Dobro premešajte.
3. Korak V ločeni posodi zmešajte olje, sladkor in jajce. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte vaniljevo pasto, jogurt, mleko in kis. Premešajte in na koncu dodajte še barvilo. Mešajte, dokler se barvilo enakomerno ne razporedi po zmesi.
4. Korak V mokre sestavine dodajte suhe v treh delih. Ne zmešati vseh suhih sestavin na enkrat, ker lahko nastanejo grudice. Zmešajte, da nastane gladka zmes.
5. Korak Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko do 3/4 visoko.
6. Korak Pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
7. Korak Pečene cupcakes pustite še 2 minut v pekaču, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje.
8. Korak Ohlajene prestavite v posodo, odstranite lističe za peko in jih zdrobite, da dobite drobtine.
9. Korak Postopoma dodajajte mascarpone sir in sladkor v prahu ter vmes stalno mešajte oz. gnetite.
10. Korak Dobljena masa mora biti dovolj lepljiva, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Ne sme se lepiti na roke. V kolikor je presuha, se drobi in kroglice ne morete oblikovati, dodajte še kakšno čajno žličko mascarpone sira. V kolikor je prevlažna pa lahko dodajte kakšno žlico kokosa ali sladkorja v prahu.
11. Korak Iz mase med dlanmi oblikujte kroglice, jih pokrijte z alufolijo in postavite v hladilnik za 15 minut.
12. Korak Medtem na nizkem ognju stopite belo čokolado. Stopljeni beli čokoladi dodajte olje po žlicah, vmes pa stalno mešajte.
13. Korak Ohlajene kroglice vzemite iz hladilnika.
14. Korak Vrh palčke za Cake Popse namočite v stopljeno čokolado in jo vstavite v kroglico. V kroglico vstavite nekje 1 cm palčke. Ponovite z vsemi kroglicami in počakajte, da se čokolada strdi.
15. Korak Ko je čokolada strjena prekrijte celotno kroglico s čokolado. Lahko kroglico kar pomočite v kozarec s čokolado, lahko pa jo držite nad kozarcem in kroglico polivate s stopljeno čokolado. Ko je kroglica popolnoma prekrita, primite palčko na vrhu, čim bližje kroglici in jo na rahlo udarite ob rob kozarca, da odteče odvečna čokolada (tukaj morate biti nežni, če boste to počeli prehitro in pregrobo, lahko kroglica pade dol s palčke).
16. Korak Cake Popse zlagajte pokončno v kozarec, pazite, da se med seboj ne dotikajo in jih sproti posujte z nastrganim kokosom.
17. Korak Pustite, da se ohladijo, lahko jih tudi postavite v hladilnik, in postrezite!
18. Korak Cake Popsi se odlično obdržijo tudi v zamrzovalniku. Strjene Cake Pops zavijte v folijo za živila - vsako posebej in hranite v zamrzovalniku do 3 mesece. Pred zaužitjem postavite zamrznjen Cake Pops na pult in pustite 5-10 minut, da se odtali.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno