Sočni Red Velvet Cake Pops oz.tortica na palčki! Sladek kakavov biskvit prelit z BAM belo čokolado in kokosom.
Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli. Poglej recept še za čokoladne popse z Baileysom.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
2. Korak
V veliko posodo presejte moko, kakav, sodo, pecilni prašek in sol. Dobro premešajte.
3. Korak
V ločeni posodi zmešajte olje, sladkor in jajce. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte vaniljevo pasto, jogurt, mleko in kis. Premešajte in na koncu dodajte še barvilo. Mešajte, dokler se barvilo enakomerno ne razporedi po zmesi.
4. Korak
V mokre sestavine dodajte suhe v treh delih. Ne zmešati vseh suhih sestavin na enkrat, ker lahko nastanejo grudice. Zmešajte, da nastane gladka zmes.
5. Korak
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko do 3/4 visoko.
6. Korak
Pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
7. Korak
Pečene cupcakes pustite še 2 minut v pekaču, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje.
8. Korak
Ohlajene prestavite v posodo, odstranite lističe za peko in jih zdrobite, da dobite drobtine.
9. Korak
Postopoma dodajajte mascarpone sir in sladkor v prahu ter vmes stalno mešajte oz. gnetite.
10. Korak
Dobljena masa mora biti dovolj lepljiva, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Ne sme se lepiti na roke. V kolikor je presuha, se drobi in kroglice ne morete oblikovati, dodajte še kakšno čajno žličko mascarpone sira. V kolikor je prevlažna pa lahko dodajte kakšno žlico kokosa ali sladkorja v prahu.
11. Korak
Iz mase med dlanmi oblikujte kroglice, jih pokrijte z alufolijo in postavite v hladilnik za 15 minut.
12. Korak
Medtem na nizkem ognju stopite belo čokolado. Stopljeni beli čokoladi dodajte olje po žlicah, vmes pa stalno mešajte.
13. Korak
Ohlajene kroglice vzemite iz hladilnika.
14. Korak
Vrh palčke za Cake Popse namočite v stopljeno čokolado in jo vstavite v kroglico. V kroglico vstavite nekje 1 cm palčke. Ponovite z vsemi kroglicami in počakajte, da se čokolada strdi.
15. Korak
Ko je čokolada strjena prekrijte celotno kroglico s čokolado. Lahko kroglico kar pomočite v kozarec s čokolado, lahko pa jo držite nad kozarcem in kroglico polivate s stopljeno čokolado. Ko je kroglica popolnoma prekrita, primite palčko na vrhu, čim bližje kroglici in jo na rahlo udarite ob rob kozarca, da odteče odvečna čokolada (tukaj morate biti nežni, če boste to počeli prehitro in pregrobo, lahko kroglica pade dol s palčke).
16. Korak
Cake Popse zlagajte pokončno v kozarec, pazite, da se med seboj ne dotikajo in jih sproti posujte z nastrganim kokosom.
17. Korak
Pustite, da se ohladijo, lahko jih tudi postavite v hladilnik, in postrezite!
18. Korak
Cake Popsi se odlično obdržijo tudi v zamrzovalniku. Strjene Cake Pops zavijte v folijo za živila - vsako posebej in hranite v zamrzovalniku do 3 mesece. Pred zaužitjem postavite zamrznjen Cake Pops na pult in pustite 5-10 minut, da se odtali.
Sočni Red Velvet Cake Pops oz.tortica na palčki! Sladek kakavov biskvit prelit z BAM belo čokolado in kokosom.
Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli. Poglej recept še za čokoladne popse z Baileysom.
V veliko posodo presejte moko, kakav, sodo, pecilni prašek in sol. Dobro premešajte.
3. Korak
V ločeni posodi zmešajte olje, sladkor in jajce. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte vaniljevo pasto, jogurt, mleko in kis. Premešajte in na koncu dodajte še barvilo. Mešajte, dokler se barvilo enakomerno ne razporedi po zmesi.
4. Korak
V mokre sestavine dodajte suhe v treh delih. Ne zmešati vseh suhih sestavin na enkrat, ker lahko nastanejo grudice. Zmešajte, da nastane gladka zmes.
5. Korak
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko do 3/4 visoko.
6. Korak
Pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
7. Korak
Pečene cupcakes pustite še 2 minut v pekaču, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje.
8. Korak
Ohlajene prestavite v posodo, odstranite lističe za peko in jih zdrobite, da dobite drobtine.
9. Korak
Postopoma dodajajte mascarpone sir in sladkor v prahu ter vmes stalno mešajte oz. gnetite.
10. Korak
Dobljena masa mora biti dovolj lepljiva, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Ne sme se lepiti na roke. V kolikor je presuha, se drobi in kroglice ne morete oblikovati, dodajte še kakšno čajno žličko mascarpone sira. V kolikor je prevlažna pa lahko dodajte kakšno žlico kokosa ali sladkorja v prahu.
11. Korak
Iz mase med dlanmi oblikujte kroglice, jih pokrijte z alufolijo in postavite v hladilnik za 15 minut.
12. Korak
Medtem na nizkem ognju stopite belo čokolado. Stopljeni beli čokoladi dodajte olje po žlicah, vmes pa stalno mešajte.
13. Korak
Ohlajene kroglice vzemite iz hladilnika.
14. Korak
Vrh palčke za Cake Popse namočite v stopljeno čokolado in jo vstavite v kroglico. V kroglico vstavite nekje 1 cm palčke. Ponovite z vsemi kroglicami in počakajte, da se čokolada strdi.
15. Korak
Ko je čokolada strjena prekrijte celotno kroglico s čokolado. Lahko kroglico kar pomočite v kozarec s čokolado, lahko pa jo držite nad kozarcem in kroglico polivate s stopljeno čokolado. Ko je kroglica popolnoma prekrita, primite palčko na vrhu, čim bližje kroglici in jo na rahlo udarite ob rob kozarca, da odteče odvečna čokolada (tukaj morate biti nežni, če boste to počeli prehitro in pregrobo, lahko kroglica pade dol s palčke).
16. Korak
Cake Popse zlagajte pokončno v kozarec, pazite, da se med seboj ne dotikajo in jih sproti posujte z nastrganim kokosom.
17. Korak
Pustite, da se ohladijo, lahko jih tudi postavite v hladilnik, in postrezite!
18. Korak
Cake Popsi se odlično obdržijo tudi v zamrzovalniku. Strjene Cake Pops zavijte v folijo za živila - vsako posebej in hranite v zamrzovalniku do 3 mesece. Pred zaužitjem postavite zamrznjen Cake Pops na pult in pustite 5-10 minut, da se odtali.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.