
Sestavine:
- 100g pšenične bele moke tip 500
- 10g BAM kakava v prahu
- 1/4 čajne žličke soda bikarbone
- 1/4 čajne žličke pecilnega praška
- ščep soli
- 33g olivnega olja (ne priporočam sončničnega, ker pusti drugačen okus)
- 1 srednje veliko jajce
- 90g sladkorja
- 1 pumpica BAM vaniljeve paste
- 20g tekočega jogurta
- 75g mleka
- 1/2 čajne žličke kisa
- 1 jedilna žlica rdečega barvila
- 100g mascarpone sira
- 30g sladkorja v prahu
- 200g BAM bele čokolade
- 2-3 jedilne žlice rastlinskega olja (sončnično itd.)
- nastrgan kokos
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrejte na 165 stopinj.
2
V veliko posodo presejte moko, kakav, sodo, pecilni prašek in sol. Dobro premešajte.
3
V ločeni posodi zmešajte olje, sladkor in jajce. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte vaniljevo pasto, jogurt, mleko in kis. Premešajte in na koncu dodajte še barvilo. Mešajte, dokler se barvilo enakomerno ne razporedi po zmesi.
4
V mokre sestavine dodajte suhe v treh delih. Ne zmešati vseh suhih sestavin na enkrat, ker lahko nastanejo grudice. Zmešajte, da nastane gladka zmes.
5
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko do 3/4 visoko.
6
Pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
7
Pečene cupcakes pustite še 2 minut v pekaču, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje.
8
Ohlajene prestavite v posodo, odstranite lističe za peko in jih zdrobite, da dobite drobtine.
9
Postopoma dodajajte mascarpone sir in sladkor v prahu ter vmes stalno mešajte oz. gnetite.
10
Dobljena masa mora biti dovolj lepljiva, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Ne sme se lepiti na roke. V kolikor je presuha, se drobi in kroglice ne morete oblikovati, dodajte še kakšno čajno žličko mascarpone sira. V kolikor je prevlažna pa lahko dodajte kakšno žlico kokosa ali sladkorja v prahu.
11
Iz mase med dlanmi oblikujte kroglice, jih pokrijte z alufolijo in postavite v hladilnik za 15 minut.
12
Medtem na nizkem ognju stopite belo čokolado. Stopljeni beli čokoladi dodajte olje po žlicah, vmes pa stalno mešajte.
13
Ohlajene kroglice vzemite iz hladilnika.
14
Vrh palčke za Cake Popse namočite v stopljeno čokolado in jo vstavite v kroglico. V kroglico vstavite nekje 1 cm palčke. Ponovite z vsemi kroglicami in počakajte, da se čokolada strdi.
15
Ko je čokolada strjena prekrijte celotno kroglico s čokolado. Lahko kroglico kar pomočite v kozarec s čokolado, lahko pa jo držite nad kozarcem in kroglico polivate s stopljeno čokolado. Ko je kroglica popolnoma prekrita, primite palčko na vrhu, čim bližje kroglici in jo na rahlo udarite ob rob kozarca, da odteče odvečna čokolada (tukaj morate biti nežni, če boste to počeli prehitro in pregrobo, lahko kroglica pade dol s palčke).
16
Cake Popse zlagajte pokončno v kozarec, pazite, da se med seboj ne dotikajo in jih sproti posujte z nastrganim kokosom.
17
Pustite, da se ohladijo, lahko jih tudi postavite v hladilnik, in postrezite!
18
Cake Popsi se odlično obdržijo tudi v zamrzovalniku. Strjene Cake Pops zavijte v folijo za živila - vsako posebej in hranite v zamrzovalniku do 3 mesece. Pred zaužitjem postavite zamrznjen Cake Pops na pult in pustite 5-10 minut, da se odtali.