1
Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
2
Zdrobljenemu biskvitu primešamo kokosovo moko, čokoladno-lešnikov namaz by Mojačokolada.si in baileys. Masa mora biti pacasta da se lepo oblikujejo kroglice. Dobljeno maso postavimo za pol ure v hladilnik da se malce ohladi.
3
Iz mase naredimo kroglice (jaz vsako posebej stehtam na tehnici, okoli 15 g). Palčke za ražnjiče naprej za pol cm pomočimo v čokolado (čokoladno-lešnikov namaz) šele nato v kroglice. Ko končamo damo kroglice za nekaj časa v skrinjo.
4
Stopimo belo in temno čokolado, beli lahko dodate barve. Čokolada mora biti gosta, da ne steče prehitro iz popsov. Jaz čokolado topim kar v mikrovalovni pečici. Samo pazite, da se vam ne zažge.
5
Vsak pops pomočimo v čokolado, malce počakamo, da čokolada odteče nato pa posujemo po popsih kokosovo moko, sladkorne perle, mrvice, ali pa rišemo z drugo barvo čokolade. Jaz najprej počakam, da se popsi ohladijo, nato ustvarjam.