BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Recept za palačinke

 • (1)
 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 12
recept za palacinke

Palačinka je jed, ki je sestavljena iz osnovnih sestavin kot so moka, jajca in mleko. Dodamo jim še malo soli, segrejemo ponev in to je to. A vsak, ki se je že kdaj lotil peke palačink, ve, da temu ni tako. Zatakne se lahko že pri sami pripravi mase za palačinke, saj je lahko ta pregosta ali ravno obratno, pretekoča. Tokrat prvič pomislite, da bi potrebovali recept za palačinke.

Nadaljuje se lahko z nepravilno izbiro posode za peko, s prevročo ali premalo segreto posodo, kolebanju pri tem ali posodo premazati z maslom, oljem in ali jo sploh premazati. Ko pride do same peke palačink pa glavno vlogo velikokrat odigra nepravilna oblika. O dekoraciji sploh ne razmišljate. V tej fazi začnete razmišljati o tem, da potrebujete recept za palačinke.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Pred vami je recept za palačinke, s katerim pripravite popolno mase za palačinke, pove pa ti tudi, kakšna in kako namaščena posoda naj se uporabi za peko palačink.

Palačinke lahko postrežemo skupaj s carskim pražencem v pečici ali jogurtovimi miškami.

Palačinke lahko pripravimo še na druge načine. Pripravili smo nekaj idej:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Recept za palačinke

 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 12

Sestavine:

 • 1 jajce
 • 115 ml polnomastnega mleka
 • 10 g masla
 • 66 g večnamenske moke
 • 100 g ricotte
 • 1 pomaranča

Navodila za uporabo:

1. Korak Moko presejemo skozi cedilo. Presejani moki dodamo jajce in mešamo toliko časa, da se sestavini povežeta. Nato postopoma dodamo manjšo količino mleka in mešamo. Ko se sestavine povežejo, dodamo še drugo polovico mleka. Ponovno mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo v enostno zmes brez grudic. Maslo raztopimo in raztopljenega dodamo v mešanico moke, jajc in mleka. Izberemo ponev z neoprimerljivim dnom. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo. Z zajemalko zajamemo maso za palačinke in z njo zapolnimo dno ponve. Ko se masa po nekaj sekundah strdi, jo obrnemo in na drugi strani pečemo še 20 sekund. Palačinka je pripravljena.
1. Korak 100 g ricotte zmešamo s 50 g sladkorja. Spomni se, kakšna mora biti tekstura nadeva in mu dodaj malo mleka, če je tvoj nadev presuh. Pomarančo olupimo in lupinico (brez belega dela!) narežemo na tanke trakce. Lahko jo sicer tudi naribamo, a jaz jo raje narežem na trakce, saj tako poudarim okus pomaranče v nadevu z ricotto. Pripravljene palačinke s pomočjo okroglega predmeta (lahko je kozarec ali druga posodica okrogle oblike) oblikujemo v manjši krog. Na vsak krog nanesemo žlico nadeva in jo enakomerno premažemo po površini oblikovane palačinke. Palačinko nato prepognemo na pol, nato pa jo še prerežemo, tako, da dobimo lepe trikotnike. Če se ne spomniš, kako sem to naredil jaz, se vrni na izobraževanje in korak poglej še enkrat.
1. Korak Svežo pasijonko prerežemo na polovico. Prav tako prerežemo tudi maline in borovnice. Lešnike narežemo na koščke in pri tem poskrbimo, da bo vmes tudi kakšen večji kos, ki bo poskrbel za izrazit okus po lešnikih. Pripravimo še BAM preliv pasijonka, rjav sladkor in gorilnik. Zdaj se vrni na spletno izobraževanje in po korakih sledi dekoraciji krožnika, ki sem ti jo pokazal. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno