BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Palačinke brez masla in moke

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
palacinke brez masla in moke

Palačinke so običajno narejene iz moke, ki so v bistvu ena izmed glavnih sestavin, saj dajejo testu za palačinke pravo strukturo in teksturo. Brez moke jih sicer težje pripraviti, saj težko ustvarimo enako konsistenco in strukturo zmesi kot za palačinke z moko.

A kljub temu obstajajo alternativni recepti, s katerimi lahko pripravimo palačinke brez moke. Za pripravo uporabimo nadomestne sestavine, na primer ovsene kosmiče, mandljevo moko ali banano. 

1. Kako pripravimo palačinke brez masla in moke?


Kot že rečeno, jih lahko pripravimo na tri različne načine: z ovseno moko, mandljevo moko ali banano. Če se odločimo za uporabo ovsene moke, ustvarimo odlično brezglutensko različico palačink. Palačinke iz ovsenih kosmičev postrežejo z bolj krepko teksturo in rahlo oreščkastim okusom.

Če se odločimo za pripravo palačink s pomočjo mandljeve moke, postrežemo z palačinkami, ki imajo visoko vsebnost maščob. Prav tako postrežejo s krepko teksturo in bogatim okusom po oreščkih.

Če pa v receptu za palačinke moko zamenjamo z bananami, dobimo slajšo različico palačink. Banane poskrbijo za naravno sladkost in nežen sadni priokus. Ta recept je primeren tako za brezglutenske kot za paleo diete.


Palačinke lahko pripravimo še na druge načine. Nekaj smo jih zapisali spodaj: Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Palačinke brez masla in moke

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Banano pretlačimo z vilicami, da iz nje pripravimo pire. Bananinemu pireju dodamo jajca, pecilni prašek, vaniljevo pasto in cimet. Mešamo toliko časa, da nastane gladka zmes.

2. Korak

Pri srednji temperaturi segrejemo ponev in jo rahlo premažemo z maslom. Na ponev vlijte po eno zajemalko testa za vsako palačinko.

3. Korak

Pečemo, dokler se na površini ne pojavijo mehurčki, nato jih obrnemo in pečemo, dokler obe strani rahlo ne porjavita.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,78 €
Skupaj:
16,02 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno