Sestavine:
- 240 g moke
- 3 žlice sladkorja
- 1 1/4 čajne žlice sode bikarbone
- 1 1/4 čajne žlice pecilnega praška
- ščep soli
- 415 ml pinjenca
- 2 jajci
- 3 žlice stopljenega neslanega masla
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- 120 ml gazirane vode
Recept za palačinke z Radensko se od navadnih razlikujejo ravno v teksturi. Palačinke z Radensko bodo imele tako nežno teksturo, ki se bo kar stopila v ustih. Če imate raje debele in puhaste ameriške palačinke, se praje prestavite na recept, ki čaka tukaj.
V tem receptu bomo postregli s palačinkami, ki bodo tanke in mehke in ne tako zelo zračne. Mehurčki v gazirani vodi jim dajejo možnost, da lepo narastejo. A previdno, gazirana voda mora biti zaprta tik do uporabe, da nam plinski mehurčki, ki so najbolj pomembno za pripravo, ne uidejo.
Recept za palačinke z Radensko bodo primerne skoraj za vsak obrok, lahko jih postežemo kot sladico ob kosilu, lahko jih postrežemo kot samostojno jed za zajrtk ali večerjo ali pa si jih privoščimo za malico.
Prelijemo jih lahko z BAM prelivi ali pa jim dodamo BAM kremne namaze.
Če vam palačinke z Radensko niso ravno po godu lahko navdušite tudi z:
Zmešamo vse suhe sestavine. V ločeni posodi zmešamo še mokre sestavine, dokler se dobro ne premešajo, nato jih vlijemo k suhim sestavinam in mešamo dokler se vse sestavine ne povežejo.
Na zmernem ognju segrejemo ponev in na njej raztopimo malo masla ali poškropimo s pršilom proti sprijemanju.
Ko je ponev vroča, na vrh vlijemo nekaj testa in pečemo, dokler se na površini testa ne naredijo mehurčki in spodnja stran ne bo zlato rjava, približno 2-3 minute. Obrnemo in ponovimo na drugi strani. Postrežemo.