Sestavine:
- 270 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- en ščep soli
- 2 čajni žlici sladkorja
- 2 jajci sobne temperature
- 400 ml mleka
- 75 g stopljenega masla
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Puhasti vaflji so odlična ideja za uživanje v lenobnih jutrih. Sama priprava je hitra, okus pa v kombinaciji z BAM namazi nepozaben. Mnogi menijo, da je priprava mase za puhaste vaflje enaka tisti za pripravo palačink, vendar to ne drži popolnoma. Pri sami pripravi mase za vaflje uporabimo več jajc, ki jim dajejo hrustljavo zunanjost, s sočno notranjostjo podobno kremi in s številnimi velikimi zračnimi žepki.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Vaflji so neverjetno vsestranski. Postrežemo jih lahko na različne načine: enostavno dodamo le jagode in stepeno smetano. Če želimo bolj eksotično in kremno različico, mu dodamo BAM preliv kokos z vafji, če pa želimo sadno različico, mu lahko dodamo BAM preliv malina. Ob puhaste vaflje lahko postrežemo sadni kompot, med, cimetov sladkor ali pa ga dodamo k slanim jedem kot je ocvrt piščanec ali k omakam.
BAM nasvet: za ekstra puhaste vaflje ločite rumenjake in beljake. Beljake stepajte toliko časa, dokler ne njih ne nastanejo trdi vrhovi in jih nato nežno umešajte k ostalim sestavinam. Ta korak vam vzame kakšno minutko ali dve več in naredi veliko razliko.
Se kdaj vprašate, kakšne vrste vafljev poznamo? Je še kakšen trik ali nasvet, ki ga še ne poznate in bi lahko oljašal ali izboljšal pripravo? Ali pa se sprašujete, če lahko vaflje pripravite tudi brez pekača za pripravo vafljev? Dovolj vprašanj, tu so odgovori.
Če obožujete čokolado pa si pripravite čokoladne vaflje, če pa ste ljubitelji črnih sladic, lahko pripravite črne vaflje z BAM črnim kakavom v prahu.