Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Piškoti z malinami

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
piskoti z malinami

Ti piškoti z malinami in sladkorjem so kot običajni sladkorni piškoti, vendar z dvema večjima nadgradnjama v testu: kremnim sirom in liofiliziranimi malinami. Maline dajejo piškotom luštne naravne roza. Lahko jih potopimo v stopljeno čokolado ali pa jih prelijemo z BAM prelivi. 

Tekstura: Ti malinovi sladkorni piškoti imajo mehko in skoraj kremasto teksturo, kar je edinstveno za sladkorne piškote z izrezi.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Okus piškotov obljublja rahel vonj po kremnem siru, a vseeno večina okusa izvira iz malin. Mandljev izvleček je sicer povsem neobvezen, vendar doda še dodatno raven okusa, a to ni obvezna sestavina.

Testo za piškote se hitro pripravi. Testo razvaljamo, nato pa za vsaj 2 uri ohladimo v hladilniku. Brez hlajenja bodo piškoti popolnoma izgubili svojo obliko – to je ključen korak. 

Piškote lahko pripravite tudi na druge načine:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti z malinami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Z mešalnikom ali kuhinjskim robotom predelamo liofilizirane maline v prah. V veliki skledi zmešamo malinov prah, moko, pecilni prašek in sol. V veliki skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, stepamo maslo in kremni sir skupaj na srednji do visoki hitrosti, dokler zmes ni popolnoma gladka in kremasta, približno 2 minuti. Dodamo sladkor in stepamo, dokler zmes ni puhasta in združena, približno 1 minuto. Dodamo jajce, BAM vanilijevo pasto in ekstrakt mandljev (če uporabljate) in stepamo pri visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo, to bo po približno eni minuti. Dodamo suhe sestavine in mešamo pri nizki hitrosti, dokler se ne povežejo. Testo bo zelo mehko in kremasto.
2. Korak Roke in valjar izdatno pomokamo. Testo razdelimo na dva enaka dela. Vsak del razvaljamo na rahlo pomokanem kosu papirja za peko na približno 2 cm debeline. Razvaljano testo je lahko poljubne oblike. Eno razvaljano testo rahlo potresemo z moko. Na vrh položimo kos papirja za peko. Na vrh položimo drugo razvaljano testo. Pokrijemo s plastično ali aluminijasto folijo, nato postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
3. Korak Ko se ohladi, segrejemo pečico na 180°C. 2-3 velike pekače obložimo s papirjem za peko. Zgornji kos testa previdno vzememo iz hladilnika. Če se drži dna, potegnemo z roko pod njim, da ga odstranimo. Z modelčkom za piškote izrežemo testo v oblike. Ponovno razvaljamo preostalo testo in nadaljujemo z rezanjem, dokler ne porabimo vsega. Ponovite z drugim kosom testa. Piškote razporedimo po pekačih 3 cm narazen. Pečemo med 12-13 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo. Pustimo, da se piškoti ohladijo na pekaču 5 minut, nato jih prenesemo na rešetko, da se popolnoma ohladijo, preden jih okrasimo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno