
Sestavine:
- 250 g mehkega masla
- 130 g sladkorja v prahu
- drobno naribana lupinica bio limone
- 2 zamaška ruma
- 1 stisk BAM vaniljeve paste
- 1 jajce (velikostni razred M)
- 360 g gladke moke
- 5 g pecilnega praška
Navodila za uporabo:
1
V posodi stoječega mešalnika z nastavkom za stepanje (metlica) na najvišji hitrosti kremno stepamo mehko maslo (vsaj 7 minut), mu dodamo sladkor in stepemo v puhasto kremo (še 5 minut). Hitrost nekoliko zmanjšamo in dodamo limonino lupinico, rum, vaniljevo pasto in jajce. Mešamo tako dolgo, da se sestavine dobro povežejo.
2
Metlico zamenjamo za trikotni nastavek za mešanje. Masi po žlicah dodajamo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom.
3
Pečico segrejemo na 180°C. Dresirno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom napolnimo z maso in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo venčke premera 4-5 cm. Pekač s testom pred peko damo za 20 minut v hladilnik - testo gre v pečico hladno, to je zelo pomembno; v nasprotnem primeru se bodo piškoti med peko precej razlezli. Piškote pečemo približno 9 minut, oziroma da ob robu dobijo zlato rjavo barvo. Ker se pečice med seboj razlikujejo, priporočam, da najprej testno spečete en piškot in tako dobite čas peke, ki vam ustreza.
4
Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.
5
Piškote poljubno dekoriramo.