Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Piškoti z medom

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
piskoti z medom

Piškoti ali medenjaki so piškoti, ki s svojim vonjem po medu in cimetu, poskrbijo za praznično vzdušje. Piškoti ali medenjaki so sladica, kjer priprava ne zahteva posebnih slaščičarskih spretnosti, a okusi vseeno razvajajo vaše brbončice. Piškoti bodo takšni, če boste receptu natančno sledili.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Zelo pomembna je tudi sama izbira in velikost jajc. Velikost jajc vpliva na razmerje med sestavinami, torej na teksturo in okus. Najbrž se vam je že zgodilo, da ste v piko sledili receptu, rezultat pa ni bil tak, kot ste pričakovali.

BAM nasvet in recept sta del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

V takem primeru je skoraj zagotovo kriva velikost jajc, ki so bila bodisi premajhna ali prevelika glede na količino (predvsem) suhih sestavin. Če torej recept zahteva določeno velikost jajc, to upoštevamo.  

Piškoti z medom se zelo radi podružijo tudi z:

Sestavine recepta zadostujejo za 50 piškotov.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti z medom

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 85 g mehkega masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 110 g medu
  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 290 g gladke moke
  • 7 g pecilnega praška
  • 1 žlička mešanice začimb za medenjake
  • 1⁄3 žličke BAM kakava v prahu
  • BAM sekljani lešniki

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodi stoječega mešalnika z nastavkom za stepanje (metlica) kremno stepemo maslo in mu dodamo sladkor v prahu; puhasto stepemo. Dodamo še med in jajce in stepamo, da se sestavine povežejo. Metlico zamenjamo za trikotni nastavek za mešanje. Suhe sestavine premešamo in jih po žlicah med mešanjem dodajamo k medeni masi.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Iz mase odtehtamo 10-12 g težke kupčke. Oblikujemo jih v kroglice in med dlanmi rahlo sploščimo. Nekoliko narazen jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo približno 7-8 minut. Ker se pečice med seboj razlikujejo, svetujem, da najprej testno spečete en piškot in vidite, kateri čas peke vam ustreza.
3. Korak Pečene medenjake s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, da se ohladijo.
4. Korak Ohlajene medenjake poljubno pomočimo v čokolado ali beljakovo glazu- ro (naredimo kapico) in posipamo z liofiliziranimi višnjami.
1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Smjesu podijelite na komadiće od približno 10 do 12 g. Oblikujte ih u kuglice i lagano spljoštite između dlanova. Stavite ih na pekač obložen papirom za pečenje i pritom pripazite na razmak između njih. Pecite oko 7 do 8 minuta. Budući da se pećnice međusobno razlikuju, savjetujem vam da najprije ispečete jedan kolačić kako biste zaključili koje vam vrijeme pečenja odgovara.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno