Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Piškoti iz krhkega testa z limono in kokosom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
piskoti iz krhkega testa z limono in kokosom

Ti preprosti piškoti iz krhkega testa z limono in kokosom so odlična poletna osvežitev. Piškoti so masleni, lahki z nežno, a drobljivo teksturo kot je to značilno za sladice s krhkim testom.

Se sprašujete, zakaj sploh pripraviti piškote? Naj vam damo par razlogov:

  • priprava je popolnoma enostavna! Ena skleda + 8 sestavin = najboljši piškoti.
  • Piškoti se ohlajajo samo 30 minut, nato so pripravljeni na postrežbo.
  • Piškoti ne vsebujejo jajc in niso pretirano sladki.
  • Piškoti imajo drobljivo, a nežna tekstura.

Še par nasvetov pred pripravo piškotov. Testo se lahko testo sprva zdi suho in drobljivo. Še naprej ga stepajte z mešalnikom in sčasoma se bo povezalo. Ne obupajte!

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Uporabite mleko v glazuri. Glazura potrebuje tekočino, poskusili smo tudi z uporabo limoninega soka. Glazura je bila okusna, a v kombinaciji z rahlo sladkimi piškoti preveč trpkega in mejno grenkega okusa.

Uporabimo limonin sok skupaj z eno žlico mleka. Celoten piškot bo rahlo sladek s prijetnim okusom limone.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti iz krhkega testa z limono in kokosom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 80 g sladkanega naribanega kokosa
  • 230 g neslanega masla, sobne temperature
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna BAM vanilijeve paste
  • 1 čajna žlička kokosovega ekstrakta
  • 1 čajna žličica limonine lupinice
  • 1/2 čajne žlice limoninega soka
  • ščep soli
  • 220 g moke
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1,5 čajne žličke limoninega soka
  • 15 ml mleka

Navodila za uporabo:

1. Korak Kokosove koščke pretlačimo v kuhinjskem robotu ali jih nasekljamo z ostrim nožem, da bodo bolj drobni. Manjši koščki naredijo bolj zaželeno teksturo v pečenih piškotih. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatico, stepamo maslo 1 minuto na srednji hitrosti, dokler ni popolnoma gladko in kremasto. Dodamo sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto, kokosov izvleček in limonino lupinico ter nato stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo limonin sok, sol, kokos in moko ter stepamo na srednji hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Testo se morda sprva ne bo združilo, vendar mešamo, dokler se ne združi. Testo za piškote bo gosto.
2. Korak Testo za piškote tesno pokrijemo in ohladimo v hladilniku za 30 minut. Pečico segrejemo na 180°C. Testo za piškote razvaljamo v kroglice: približno eno žlico testa za vsako in položimo kroglice testa 2 cm narazen na pekač. Če je testo za piškote preveč drobljivo, ga še naprej valjamo. Piškote pečemo, dokler spodnji robovi rahlo ne porjavijo, približno 14-15 minut. Pustimo, da se piškoti ohlajajo 5 minut na pekaču, nato jih prestavimo na rešetko.
3. Korak Pripravimo glazuro. V srednji skledi zmešamo vse sestavine. Po želji dodamo več slaščičarskega sladkorja za zgostitev ali več mleka za redčenje. Piškote potopimo v glazuro ali potresemo po vrhu. Po želji okrasimo s kokosom, posipom in/ali limonino lupinico.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno