Ti preprosti piškoti iz krhkega testa z limono in kokosom so odlična poletna osvežitev. Piškoti so masleni, lahki z nežno, a drobljivo teksturo kot je to značilno za sladice s krhkim testom.
Se sprašujete, zakaj sploh pripraviti piškote? Naj vam damo par razlogov:
- priprava je popolnoma enostavna! Ena skleda + 8 sestavin = najboljši piškoti.
- Piškoti se ohlajajo samo 30 minut, nato so pripravljeni na postrežbo.
- Piškoti ne vsebujejo jajc in niso pretirano sladki.
- Piškoti imajo drobljivo, a nežna tekstura.
Še par nasvetov pred pripravo piškotov. Testo se lahko testo sprva zdi suho in drobljivo. Še naprej ga stepajte z mešalnikom in sčasoma se bo povezalo. Ne obupajte!
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Uporabite mleko v glazuri. Glazura potrebuje tekočino, poskusili smo tudi z uporabo limoninega soka. Glazura je bila okusna, a v kombinaciji z rahlo sladkimi piškoti preveč trpkega in mejno grenkega okusa.
Uporabimo limonin sok skupaj z eno žlico mleka. Celoten piškot bo rahlo sladek s prijetnim okusom limone.