Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Panna cotta z malinami

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
panna cotta je tradicionalna italijanska sladica ki je znana po svoji kremasti strukturi in sladkem okusu

Panna cotta je tradicionalna italijanska sladica, ki je znana po svoji kremasti strukturi in sladkem okusu. Jed je pripravljena iz smetane, mleka, sladkorja in želatine, ki jih združimo v okusno in nasitno poslastico. Ena od različic panna cotte, ki postaja vse bolj priljubljena, je panna cotta z malinami. Ta kombinacija okusov ni le okusna, ampak tudi vizualno privlačna, zato je odlična sladica za posebne priložnosti ali preprosto za okusen zaključek obroka.

Kako pa pripravimo panna cotto z malinami? 


Postopek izdelave panna cotte je razmeroma preprost in ne zahteva veliko posebne opreme. Za začetek v posodi zmešamo smetano, mleko in sladkor ter jih segrejemo na srednji temperaturi. Ko je mešanica še vroča, dodamo želatino in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.

Nato zmes prelijemo v posamezne kalupe in jo ohladimo v hladilniku, dokler se ne strdijo. Ta postopek običajno traja približno štiri ure. Ko se panna cotta strdi, jo lahko okrasimo z malinami, ki bodo zaradi svojega rahko trpkega okusa odlično dopolnilo sladki in kremasti panna cotti.

Maline so lahko sveže ali zamrznjene, lahko jih pretlačimo ali pustimo cele, to je popolnoma odvisno od naših želja. Če se odločimo za pire, lahko maline vmešamo v zmes panna cotte, preden jo vlijete v kalupe.

Tako bo panna cotta rožnate barve in bolj intenzivnega okusa po malinah.

Panna cotto lahko pripravimo še drugače. Pripravili smo nekaj idej: 

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Panna cotta z malinami

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki posodi zmešamo smetano, mleko in sladkor. Mešanico med občasnim mešanjem segrevamo na srednji temperaturi, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. V majhni skledi zmešamo želatino s 60 ml hladne vode. Mešanico pustimo stati približno 5 minut ali dokler se želatina popolnoma ne zmehča.

2. Korak

Ko je smetanova zmes vroča, dodamo zmehčano želatino in mešamo, dokler se popolnoma ne raztopi. Posodo odstavimo z ognja in vmešamo BAM vanilijevo pasto. Mešanico razdelimo v šest posamičnih posodic ali kalupov in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali dokler se panna cotta ne strdi.

3. Korak

Ko se panna cotta strdi, jo vzamemo iz hladilnika. Z nožem nežno obkrožimo rob panna cotte, da jo sprostimo iz kalupa. Obrnemo kalup na krožnik in nežno potrkamo, da se panna cotta loči od posode. Če želimo panna cotti dodati malinov okus, lahko maline pretlačimo v mešalniku ali kuhinjskem robotu ali pa panna cotto prelijemo z BAM prelivom malina. Lahko ji dodamo še sveže borovnice ali drugo sadje.


DODATNO: Za dodatno sladkost in vizualno privlačnost, panna cotto posujemo z nekaj sladkorja v prahu ali na vrh panna cotte nakapamo čokolado.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,79 €
Skupaj:
16,10 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno