Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Naj vas v vročih poletnih dneh osveži kraljica čokolade!

 • (1)
 • Čas priprave: 1 ura 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 17
naj vas v vrocih poletnih dneh osvezi kraljica cokolade

Ne dvomimo, da se je vsem ljubiteljem čokolade že ob tem naslovu prikradel nasmeh na obraz. Če je v vas vsaj kanček čokoholika, vas bo ta čokoladna torta zagotovo navdušila!

Tej izjemni čokoladni poslastici bi težko nadeli bolj primerno ime, saj je ta čokoladna bomba kraljica čokolade v vseh pogledih. Nedvomno je bodo še posebej veseli tisti, ki se ne morejo odločiti, katera vrsta čokolade jim je najljubša – torta je namreč narejena iz kar 3 vrst čokolade! Pika na i odličnemu čokoladnemu biskvitu je namreč kombinacija treh krem različnih vrst čokolad – bele, mlečne in temne. Priprava torte ni zelo zahtevna, a vendar zahteva kar nekaj časa in potrpežljivosti. A brez skrbi, na koncu bo ves vaš trud več kot poplačan!

Pripomočki:

 • okrogel pekač za torto
 • papir za peko
 • večja posoda
 • manjša posoda
 • metlica
 • električni mešalnik
 • kozica
 • servirni pladenj
 • lopatica za oblikovanje

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naj vas v vročih poletnih dneh osveži kraljica čokolade!

 • Čas priprave: 1 ura 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 17

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak S papirjem za peko obložite okrogel pekač. V večji posodi najprej z metlico zmešajte suhe sestavine - presejano moko, kakav, sladkor in pecilni prašek. V manjši posodi z električnim mešalnikom dobro zmešajte mokre sestavine – jogurt, olje, jajca in dodajte vanilijev sladkor. Ko se mokre sestavine popolnoma premešajo med seboj, jih dodajte v večjo posodo k suhim sestavinam in narahlo mešajte, medtem pa zraven počasi dodajajte že skuhano kavo. Ko se sestavine popolnoma prepojijo, zmes razdelite na dva enaka dela. Najprej v okroglem pekaču specite prvo polovico, ko je ta pečena, pa še drugo. Pecite pri 175 °C približno 35–40 minut. Ali je biskvit pečen, lahko preverite z zobotrebcem tako, da ga zapičite v sredino testa. Če se na zobotrebcu nahajajo koščki testa, potem testo še ni pečeno. Če je zobotrebec popolnoma suh ali se na njem nahaja zelo malo suhih koščkov testa, je testo pečeno. Ko je biskvit pečen, počakajte približno 30 minut, da se ohladi, nato ga vzemite iz pekača.
1. Korak Medtem ko se biskvit ohlaja, pripravite ganache kremo – gladko mešanico čokolade in sladke smetane, ki lepo popestri vsako sladico, tudi hitra in preprosta je za pripravo. Tri različne vrste ganache kreme bodo lepo popestrile tako videz kot tudi okus torte. Postopek izdelave je pri vseh ganache kremah enak, razlikuje se le v vrsti čokolade in količini sestavin. Čokolado najprej grobo nasekljajte ali naribajte. Medtem v kozici segrejte sladko smetano, a pazite da ne zavre, saj lahko v tem primeru v ganache kremi nastanejo grudice. Ko vročo sladko smetano odstavite z ognja, z njo prelijte nasekljano oziroma naribano čokolado in pustite stati približno 2 minuti. Zatem čokolado in sladko smetano nežno mešajte s krožnimi gibi, da dobite enotno in gladko zmes. Kremo za 15 minut postavite v zamrzovalnik in jo nato zmešajte z električnim mešalnikom.
1. Korak Tako, nared ste za zadnji in najpomembnejši del – pripravo torte! Na servirni pladenj postavite prvo polovico biskvita in jo premažite z ganache kremo iz temne čokolade. Z lopatico za oblikovanje izravnajte kremo in postavite pladenj v hladilnik za 30 minut. Po tem ganache kremo iz temne čokolade prekrijte z ganache kremo iz mlečne čokolade in pladenj ponovno postavite v hladilnik za 30 minut. Nato na ganache kremo iz bele čokolade postavite drugo polovico biskvita in to polovico biskvita premažite z ganache kremo iz mlečne čokolade, jo izravnajte z lopatico za oblikovanje in pladenj postavite v hladilnik za 30 minut. Ko se torta popolnoma strdi, ne pozabite na dekoracijo. Lahko pripravite preliv, ki ga naredite na enak način kot ste naredili ganache kremo, a uporabite temno ali belo čokolado, ki bosta poskrbeli za nekoliko kontrasta. Zgornjo plast ganache kreme iz mlečne čokolade lahko tudi preprosto posujete z nekaj nasekljane oziroma naribane temne in bele čokolade in kraljica čokolade bo nared za sladke užitke!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno