1
Pečico segrejemo na 180°C. Standarden pekač za mafine na 12 kosov obložimo s papirnatimi modelčki za mafine. Pripravimo piškotno dno. Zmešamo vse sestavine (piškote, sladkor in maslo) v srednji skledi. Mešanica bo peščena. Piškotno dno ob dno pekača trdno pritisnemo z vilico. V vsak modelček damo približno eno jedilno žlico.
2
Nadeljujemo s pripravo nadeva. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatico ali nastavkom za stepanje, stepemo kremni sir in sladkor na srednji do visoki hitrosti, dokler zmes ni povsem gladka in kremasta, približno 2 minuti. Dodamo kislo smetano, moko, tekilo, pomarančni sok, limetin sok in limetino lupinico. Stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Med mešanjem pri srednji hitrosti, dodamo po eno jajce naenkrat in stepamo le toliko časa, da se združita, preden dodate naslednje. Testo bo gosto. Testo razdelimo v papirnate modelčke. Vse skupaj pečemo približno 20 minut.
3
Pekač postavimo na rešetko in pustimo, da se mini cheesecake ohlajajo pri sobni temperaturi 45 minut, nato jih prestavimo v hladilnik in hladimo vsaj 2 uri in največ 24 ur.
4
Pripravimo še smetano.Z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepemo hladno smetano, sladkor, tekilo in limetin sok na srednji do visoki hitrosti, dokler na smetani ne nastanejo srednji vrhovi, približno 3–4 minute. S stepeno sladko smetano in pomočjo dresirne vrečke okrasimo mini cheesecake tortice.