BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Cheesecake recept brez peke z Oreo piškoti

  • (1)
  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
cheesecake recept brez peke z oreo piskoti

Cheesecake brez peke z Oreo piškoti bomo pripravili z vsem poznanimi in preprostimi sestavinami. Rezultat pa bo puhast, kremast, z Oreo piškoti napolnjen cheesecake. Za piškotno dno cheesecake sladice bomo uporabili Oreo piškote. Če vam je okus res všeč, predlagamo, da piškote uporabite tudi za kremo in ne le za pripravo piškotnega dna.

Če vas je strah, da piškotno dno cheesecake sladice ne bo dovolj trdno, ga lahko pred nadevom s kremo v pečici pečemo približno deset minut pri 180°C. Sami tega sicer nikoli nismo naredili, saj je piškotno dno z Oreo piškoti brez peke vseeno čvrsto in trdno. Pred samim nadevom ga je potrebno le dobro utrditi z vilico ob pekač.

Za kremno polnilo bomo uporabili kremni sir. Predlagamo, da kremni sir pred uporabo zmehčamo na sobno temperaturo, saj bo tako krema za cheesecake bolj gladka. Ne pozabimo tudi na sladkor v prahu, saj uporaba tega poskrbi za puhast rezultat.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Za izgled in dodatno povezavo med okusi pa uporabimo BAM vanilijevo pasto. Vanilijeva pasta je brez alkohola in izdelana iz pravega ekstrakta bourbonske vanilije iz Madagaskarja. Pasti so dodana semena vanilije, kar poskrbi za atraktiven izgled cheesecake kreme.

Lahko pa malo pogoljufamo in za pripravo kreme uporabimo BAM mešanico za cheesecake. Mešanica ustvari okusno, puhasto in lahko cheesecake kremo, brez peke. Priprava je zelo preprosta, saj se mešanico preprosto zmeša z vodo in stepeno sladko smetano. 

Pripravo cheesecake sladice lahko pripravite tudi v kombinaciji z drugimi okusi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cheesecake recept brez peke z Oreo piškoti

  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 24 Oreo piškotov
  • 60 g neslanega masla

Navodila za uporabo:

1. Korak Piškote Oreo zdrobimo v čisto drobne drobtine. V posodi zmešamo drobtine in stopljeno maslo. Mešamo toliko časa, da se drobtine dobro navlažijo. Pekač s premerom 22 cm obložimo s papirjem za peko. Mešanico drobtin in masla z vilico dobro pritisnemo ob dno pekača in jo trdno pritisnite v enakomerno plast. V tem času, ko pripravljamo cheesecake nadev, naj se piškotno dno ohlaja v hladilniku.
1. Korak V posodi stepamo kremni sir toliko časa, da dobimo gladko maso. Dodamo sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto ter ponovno dobro premešamo. Dobro ohlajeno smetano za stepanje vlijemo v ločeno posodo. Začnemo mešati pri nizki hitrosti, nato povečamo hitrost stepanja na srednje visoko, dokler se smetana ne zgosti in nastanejo trdi vrhovi. Zmesi s kremnim sirom dodamo stepeno smetano in jo nežno premešamo.. Nato dodamo še sesekljane Oreo piškote.
2. Korak Pekač z ohlajenim piškotnim dnom vzamemo iz hladilnika. Na piškotno dno enakomerno porazdelimo pripravljen nadev za cheesecake. Cheesecake nato tesno pokrijemo in v hladilniku pustimo še vsaj 4 ali 5 ur. Ko bo cheesecake ohlajen, odstranimo obroč in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno