
Sestavine:
- 200g piškotov po lastnem okusu
- 100g masla
- 200 g BAM mešanice za cheesecake
- 500 ml vode
- 500 ml nesladkane smetane za stepanje
- 350 g borovnic
- 1 žlica jedilnega škroba
- 40 ml vode
- 2 žlici sladkorja
Navodila za uporabo:
1
V kozici segrejemo maslo. Počakamo, da se maslo nekoliko ohladi, v tem času piškote zdrobimo na čim manjše koščke. Pri tem si lahko pomagamo s paličnim mešalnikom, lahko jih zdrobimo z rokami ali pa že kupimo mešanico zmletih piškotov. Ohlajeno maslo dodamo k piškotom in vse skupaj dobro premešamo.
2
Tortni pekač obložimo s papirjem za peko in ga obložimo z mešanico piškotov in masla. Mešanico dobro potlačimo, da dobimo čim bolj trdno strukturo in ravno plast.
3
BAM mešanico za cheesecake (200g) dobro zmešajte s 500ml vode. V ločeni posodi dobro stepite nesladkano smetano (500ml) in jo postopoma dodajajte v zmes mešanice za cheesecake in vode.
4
Kremo enakomerno dodajte v tortni pekač že obložen z mešanico piškotov in masla. Vse skupaj postavimo v hladilnik za eno uro.
5
Borovnice stresemo v kozico. V posebnem lončku zmešamo vodo, jedilni škrob in sladkor, ter zmešano mešanico vlijemo v kozico, kjer so borovnice. Borovnice med nenehnim mešanjem zavremo in nato odstavimo in počakamo, da se preliv ohladi.
6
Cheesecake vzamemo iz hladilnika in ga prelijemo z ohlajenim prelivom. Vse skupaj nato postavimo v hladilnik za vsaj še eno uro. Po želji lahko cheesecake še okrasimo s sladko smetano in borovnicami.