Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Cheesecake z ruby čokolado

  • (1)
  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cheesecake z ruby cokolado

Cheesecake z ruby čokolado brez peke je narejen iz ruby čokolade, ki je dokaj nova inovacija v svetu slaščičarstva! Osnova so rahlo roza kakavova zrna, ki ustvarijo naravno rožnato obarvano čokolado z blagim okusom rdečega jagodičevja. Okus ruby čokolade najlažje opišemo kot lahko čokolado, ki spominja na belo čokolado, vendar z rahlo kislo noto, ki jo daje okus rdečega jagodičevja.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Ruby čokolada se odlično izkaže tudi kot preliv za sladice ali pa z njo pripravimo odličen mousse. Tokrat smo z ruby čokolado pripravili cheesecake brez peke.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cheesecake z ruby čokolado

  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 255 g piškotnih drobtin
  • 1 žlica sladkorja
  • 6 žlic stopljenega nesoljenega masla
  • 340 g BAM ruby čokolade
  • 450 g kremnega sira
  • 300 g kondenziranega mleka
  • 240 ml smetane za stepanje
  • 7 g želatine v prahu
  • 120 ml hladne vode
  • Roza barvilo (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak V veliki skledi zmešamo piškotne drobtine in sladkor. Dodamo maslo in dobro premešamo. Enakomerno pritisnemo na dno pekača. S pomočjo vodne kopeli raztopimo BAM ruby čokolado. Stopljeno čokolado damo v skledo in med mešanjem dodamo še kremni sir. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Dodamo sladkano kondenzirano mleko in stepamo do gladkega.
2. Korak V majhni kozici zmešamo vodo in želatino. Zmes postavimo na srednje nizek ogenj in segrevamo, dokler se želatine ne stopi. Raztopljeno želatino vmešamo v mešanico kremnega sira. Smetano za stepanje stepemo in primešamo k zmesi čokolade in kremnega sira. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Zdaj dodamo še roza barvilo (neobvezno). Mešanico prilijemo čez piškotno dno in postavimo v hladilnik, da se strdi, za približno 4 ure ali čez noč. Dekoriramo po želji in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno