BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Marmorni kolač z espressom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
marmorni kolac z espressom

Recept pripoveduje zgodbo, kjer intenzivni espresso iz temne čokolade sreča masleno vanilijo in skupaj ustvarita marmorni kolač z espressom. 


To lahko postane vaša najljubša vrsta sladice, ker je res okusna, edinstvena, kar pa je še najbolje, izgleda zelo elegantno. A te elegance ni težko dosežti, priprava je prazaprav popolnoma enostavna. 


Marmorni kolač ne bo preveč sladko in jo lahko postrežemo tako za zajtrk kor sladico ob popoldanski skodelici čaja.


Marmorni kolač je sestavljen iz 3 delov:


  • Maslen vanilijev biskvit: Super vlažen biskvit z gosto strukturo in ljubkim okusom vanilije, ki se odlično razume z espressom.
  • Čokoladna espresso torta: vanilijev biskvit bo prevlečen z bogato čokoladno espresso maso. A zato nam ni potrebno pripravljati dveh različnih biskvitov, enostavno le zmešamo eno maso z drugim.
  • Na vrh pa postavimo še espresso čokoladni drobljenec. Je temen, sladek in močno čokoladen.
Ljubiteljem kave postrežemo še:Ljubiteljem marmornega kolača pa: 


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Marmorni kolač z espressom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 180°C. Pekač za štruce v velikosti 20 cm x 10 cm x 6 cm namastite in obložite s papirjem za peko. Če želite narediti drobljenec s čokolado in espressom, dajte moko, sladkor, BAM kakav v prahu, espresso in sol v majhno skledo. Dodajte maslo in ga s prsti vtirajte, dokler se ne oblikujejo drobtine v velikosti graha. Sprva se bo zdel nekoliko suh, vendar se bo spremenila struktura, ko boste nadaljevali z delom.

2. Korak

Postopoma stepemo jajca, nato pa dodamo še BAM vanilijevo pasto. Hitrost mešalnika prestavite na stopnjo nižje. Stepemo polovico suhih sestavin, nato še vso kislo smetano in nato dodamo še preostale suhe sestavine. Hitrost mešanilka ponovno nastavimo na srednjo in stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Četrtino testa prenesemo v manjšo skledo in dodajte raztopljen espresso in kakav. Mešanico premešajte z leseno žlico, dokler ne bo gladka.

3. Korak

Z izdatno jedilno žlico začnemo izmenično spuščati kepice testa v pripravljeno ponev v obliki šahovnice, dokler ne zmesi ne porabimo. Z nabodalom mešanici premešamo eno v drugo, da ustvarimo učinek 'marmoriranja', pri čemer pazimo, da ne pretiravamo. Pokrijemo z drobljencem s čokolado in espressom.

4. Korak

Kolač pečemo med 50 do 55 minut, dokler ne postane zlato rjave barve. Pustimo, da se kolač hladi v pekaču še 15 minut, nato ga postavimo na rešetko, da se še ohladi. Pred serviranjem potresemo s slaščičarskim sladkorjem.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno