Marmorni kolač z espressom
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
19
|
|
Recept pripoveduje zgodbo, kjer intenzivni espresso iz temne čokolade sreča masleno vanilijo in skupaj ustvarita marmorni kolač z espressom.
To lahko postane vaša najljubša vrsta sladice, ker je res okusna, edinstvena, kar pa je še najbolje, izgleda zelo elegantno. A te elegance ni težko dosežti, priprava je prazaprav popolnoma enostavna.
Marmorni kolač ne bo preveč sladko in jo lahko postrežemo tako za zajtrk kor sladico ob popoldanski skodelici čaja.
Marmorni kolač je sestavljen iz 3 delov:
- Maslen vanilijev biskvit: Super vlažen biskvit z gosto strukturo in ljubkim okusom vanilije, ki se odlično razume z espressom.
- Čokoladna espresso torta: vanilijev biskvit bo prevlečen z bogato čokoladno espresso maso. A zato nam ni potrebno pripravljati dveh različnih biskvitov, enostavno le zmešamo eno maso z drugim.
- Na vrh pa postavimo še espresso čokoladni drobljenec. Je temen, sladek in močno čokoladen.
Ljubiteljem kave postrežemo še:
Ljubiteljem marmornega kolača pa: