BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Marmorni kolač s kislo smetano

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
marmorni kolac s kislo smetano

Marmorni kolač s kislo smetano je vrsta kolača, ki združuje dve različni barvi in okusa testa. Značilno je, da se testo prepleta in se ob tem ustvari marmorni barvni učinek. Marmonemu kolaču lahko za svežino dodamo tudi jogurt, a za še bolj kremno strukturo in dodatno sočnost predlagamo dodajanje kisle smetane.

1. Kako pripravimo marmorni kolač s kislo smetano?

Za pripravo marmornega kolača s kislo smetano moramo pripraviti dve različna testa za torte, običajno pripravimo en testo z vanilijo in eno čokoladno testo, ki ga pridobimo z dodajanjem kakava.

Obe zmesi nato v pekaču premešamo, tako da se ob rezanju kolača pokaže tradicionalen marmoriran vzorec. V zmes dodamo še kisla smetana in tako ustvarimo bogat okus ter mehko in nežno teksturo. Kisla smetana v receptu poskrbi tudi za to, da kolač ostane svež in sočen še nekaj dni po peki. 

Marmorni kolač s kislo smetano je priljubljena sladica, ki jo lahko postrežemo za vsako priložnost. Pa naj bodo to rojstni dnevi ali druge posebne priložnosti. Za dodatno sladkost in okrasitev, ga lahko prelijemo s prelivom, glazuro ali sladkorjem v prahu.

Ob marmorni kolač s kislo smetano lahko postavimo tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Marmorni kolač s kislo smetano

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za torte premera 23 cm namastimo. V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V ločeni skledi stepemo maslo in sladkor, da dobimo svetlo in puhasto zmes.

2. Korak

Postopoma dodamo še jajca, dokler se le-ta ne vključijo popolnoma. Masleni zmesi dodamo še kislo smetano in BAM vanilijevo pasto, ter mešamo, dokler se ne povežejo. Masleni zmesi postopoma dodamo še mešanico moke in mešamo, dokler se sestavine ne združijo. Testo razdelimo na polovico. V eno polovico vmešamo še kakav v prahu, dokler se ne poveže z ostalimi sestavinami.

3. Korak

V pripravljen pekač vlijemo vanilijevo testo, nato pa še čokoladno testo. Z nožem ali nabodalom testo zavrtimo zmes, da ustvarimo marmorni vzorec. Torto pečemo med 50 do 60 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne pride ven čist. Torto najprej v pekaču ohlajamo približno 10 minut, nato pa jo prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno