BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Karamelni marmorni kolač

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
karamelni marmorni kolac

Blagovna znamka BAM by Mojačokolada.si je linija vrhunskih izdelkov za peko in pripravo slaščic doma. Želite obogatiti okus in izgled vaših sladic? Za vas smo pripravili odlično, dišečo vanilijevo pasto.

BAM Vanilijeva pasta vas bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Je pristen koncentrat bourbonske vanilije iz Madagaskarja ter popolnoma brez alkohola. Pasti so dodana tudi semena vanilije, ki naredijo izgled vaših jedi še bolj atraktiven. Odličen dodatek za vaša peciva in sladice, kot je panna cotta, creme brulee, jajčna krema ali vanilijev sladoled.

Odličen in enostaven recept za karamelni marmorni kolač.

Ljubiteljem marmornega kolača postrežemo še:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 500g mase za biskvit (lahko kupite že pol-pripravljeno, v prahu)
  • 1 skodelica vode
  • 3/4 kozarca rastlinskega olja
  • 4 velika jajca
  • 2 žlički cimeta
  • 1 skodelica mletega sladkorja
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 1/4 skodelice masla
  • 1 skodelica narezanih orehov
  • 1/4 skodelice mleka
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • 1 skodelica narezanih pekano orehov (lahko uporabite tudi lešnike, mandlje, itd.)
  • 1/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 2 žlici cimeta

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 180 stopinj in pekač premažemo z maslom.
2
V veliki skledi zmešamo maso za biskvit, cimet, vodo, olje in jajce.
3
V srednje veliki posodi skupaj zmešamo vse sestavine za posip (orehi, sladkor, cimet).
4
V pekač prelijemo polovico zmesi iz velike posode, nato vmešamo sestavine za posip ter nalijemo še drugo polovico zmesi iz velike posode.
5
Pečemo v pečici 55-65 minut.
6
Med peko kolača pripravimo tudi preliv. Vse sestavine za preliv (razen orehov) zmešamo skupaj in stopimo na zmernem ognju. Ko postane tekoča zmes dodamo še orehe.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno