
Sestavine:
- 250 g moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke soli
- 115 g neslanega masla
- 200 g sladkorja
- 3 velika jajca
- 1 navadni jogurt
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
- 25 g BAM kakava v prahu
Marmorni kolač z jogurtom je sladica, ki jo poznajo številni ljudje po vsem svetu. Ker je to tako poznana sladica pa za njo obstajo veliko različic, ki pa vseeno zadovoljijo različne okuse in želje.
Ena takšnih različic je marmorni kolač z jogurtom, ki združuje klasičen okus vanilijeve torte z bogatim, čokoladnim okusom kakava v prahu.
Začetki marmornega kolača segajo v Nemčijo, kjer je bil znan pod imenom "Marmorkuchen". Za to pecivo je značilna tradicionalni vzorec, ki ga ustvarimo z vanilijevim in čokoladnim testom, ki ga združimo v vrtinčast vzorec.
Marmorni kolač z jogurtom je sicer modernejša različica priprave, a kljub temu navduši še tako zahtevne tradicionalnih receptov navajene brbončice. Jogurt se pri peki uporablja že stoletja, saj je res vsestranska sestavina. Pečenim izdelkom doda okus in sočno teksturo. Jogurt, ki ga dodamo v recept za marmorni kolač, ustvari kremasto teksturo in pomaga preprečiti, da bi se med peko izsušil.
Ob marmorni kolač z jogurtom lahko postavimo še: