BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Marmorni kolač z jogurtom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
marmorni kolac z jogurtom

Marmorni kolač z jogurtom je sladica, ki jo poznajo številni ljudje po vsem svetu. Ker je to tako poznana sladica pa za njo obstajo veliko različic, ki pa vseeno zadovoljijo različne okuse in želje.

Ena takšnih različic je marmorni kolač z jogurtom, ki združuje klasičen okus vanilijeve torte z bogatim, čokoladnim okusom kakava v prahu.

1. Kako pripravimo marmorni kolač z jogurtom?

Začetki marmornega kolača segajo v Nemčijo, kjer je bil znan pod imenom "Marmorkuchen". Za to pecivo je značilna tradicionalni vzorec, ki ga ustvarimo z vanilijevim in čokoladnim testom, ki ga združimo v vrtinčast vzorec. 

Marmorni kolač z jogurtom je sicer modernejša različica priprave, a kljub temu navduši še tako zahtevne tradicionalnih receptov navajene brbončice. Jogurt se pri peki uporablja že stoletja, saj je res vsestranska sestavina. Pečenim izdelkom doda  okus in sočno teksturo. Jogurt, ki ga dodamo v recept za marmorni kolač, ustvari kremasto teksturo in pomaga preprečiti, da bi se med peko izsušil.

Ob marmorni kolač z jogurtom lahko postavimo še:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Marmorni kolač z jogurtom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač premažemo z maslom. V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V ločeni veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo še zmehčano maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta, približno med 3 do 4 minute.

2. Korak

Nato vmešamo jajca in dodamo BAM vanilijevo pasto. Pri nizki hitrosti mešalnika postopoma vmešamo še mešanico moke in mešamo toliko časa, dokler se sestavine ne združijo. Testu dodamo jogurt in mešamo, dokler se jogurt ne združi z ostalimi sestavinami. V ločeni majhni skledi zmešamo še kakav v prahu in vročo vodo in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

3. Korak

V pripravljeno posodo za pecivo naložimo polovico navadnega testa, nato pa na vrh naložimo še kakavovo testo. Nadaljujemo toliko časa, da nam zmanjka obeh mas. Z nožem ali nabodalom zavrtimo testo, da ustvarimo marmorni učinek. Pečemo med 45 do 50 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino torte, ne pride ven čist. Počakamo med 10 do 15 minut, da se torta ohladi v pekaču, nato pa jo previdno obrnemo na rešetko, da se popolnoma ohladi.

4. Korak

Ko se torta ohladi, jo po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali prelijemo z najljubšo glazuro. Razrežemo in postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno