Sestavine:
- 3 lističi želatine
- 200 ml smetane
- 150 ml mleka
- 60 g sladkorja
- 1 žlica BAM vanilijeve paste
- BAM preliv mango
- Drobljeni piškoti ali biskvit (za posip)
@bam_chocolate1 ? Preženi deževne oblake in si pričaraj sončno poletje s kremasto panna cotto z dodatkom osvežilnega manga! ? Ta preprosta sladica združuje bogastvo smetane s svežino manga, ustvarjajoč popolno harmonijo okusov. Enostavna priprava omogoča, da že vnaprej pripraviš panna cotto, kar jo naredi idealno izbiro za večerje ali posebne priložnosti. ?✨ ? Uporabi promo kodo TIKTOK in si zagotovi 15% popust na svoje najljubše izdelke! ✨ SESTAVINE: - 3 lističi želatine - 200 ml smetane - 150 ml mleka - 60 g sladkorja - 1 žlica BAM vanilijeve paste - BAM mango preliv - Drobljeni piškoti ali biskvit za posip PRIPRAVA: 1. Najprej namočimo želatino v hladni vodi, da ta lepo nabrekne in postane pripravljena za nadaljnjo uporabo. 2. V večji posodi zmešamo smetano, mleko, sladkor in aromatično vanilijevo pasto. Mešanico postavimo na ogenj ter jo počasi segrevamo, občasno premešamo, dokler ne doseže vretja. Ko doseže vrelišče, odstranimo posodo s štedilnika in v mešanico vmešamo že pripravljeno ožeto želatino. 3. Dobro mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi in se vmeša v smetanovo mešanico. 4. Ko je zmes pripravljena, jo prelijemo v pripravljene modelčke ali posodice ter jo za čez noč postavimo v hladilnik. 5. Ko je panna cotta popolnoma ohlajena in strjena, jo pred serviranjem previdno prevrnemo na krožnik. 6. Panna cotto prelijemo z BAM mangovim prelivom ter potresemo s hrustljavimi drobtinami biskvita ali piškotov. Dober tek! ✨ #pannacotta #mango #dessertsoftiktok #dessertchallenge #easyrecipe#bam #bamchocolate #mojacokolada ♬ Unwritten - Natasha Bedingfield
Ta preprosta sladica združuje bogastvo smetane s svežino manga, ustvarjajoč popolno harmonijo okusov. Enostavna priprava omogoča, da vnaprej pripravite to sladico, kar jo naredi idealno izbiro za večerje ali posebne priložnosti.
Z dodatkom želatine bo ta sladica popolnoma čvrsta, medtem, ko bo vanilijeva pasta dodala nežno noto sladkosti in arome.
Pridobite navdih in se prepustite užitkom kulinaričnega ustvarjanja s to čudovito in nežno sladico.
V kolikor želite panna cotto pripraviti v drugačni izvedbi vam ponujamo še ostale BAM recepte:
RECEPT: Panna cotta s toffe omako
RECEPT: Panna cotta z BAM prelivom jagoda
RECEPT: Panna cotta s pasijonko
Najprej namočimo želatino v hladni vodi, da ta lepo nabrekne in postane pripravljena za nadaljnjo uporabo.
V večji posodi zmešamo smetano, mleko, sladkor in aromatično vanilijevo pasto. Mešanico postavimo na ogenj ter jo počasi segrevamo, občasno premešamo, dokler ne doseže vretja. Ko doseže vrelišče, odstranimo posodo s štedilnika in v mešanico vmešamo že pripravljeno ožeto želatino.
Dobro mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi in se vmeša v smetanovo mešanico.
Ko je zmes pripravljena, jo prelijemo v pripravljene modelčke ali posodice ter jo za čez noč postavimo v hladilnik.
Ko je panna cotta popolnoma ohlajena in strjena jo pred serviranjem previdno prevrnemo na krožnik.
Panna cotto prelijemo z BAM mangovim prelivom ter potresemo s hrustljavimi drobtinami biskvita ali piškotov.