Najboljši recept za dvojne čokoladne piškote mora očitno vsebovati dvojno dozo čokolade. Ti mehko pečeni debeli in krhki dvojni ameriški piškoti s čokolado so bogati in podobni pudingu s sočno sredico, rahlo hrustljavimi robovi in množico stopljenih čokoladnih koščkov v vsakem veličastnem grižljaju.
Nasvet za uspeh: uporabite naravni nesladkan kakav v prahu.
Ker za pripravo dvojnih ameriških piškotovo s čokolado uporabimo sodo bikarbono, je pomembno, da uporabimo naravni kakav v prahu, saj je malo kisel.
Kako oblikovati testo za piškote
To testo za piškote bo nekoliko lepljivo, tudi če ga bomo dobro ohladili. Pri oblikovanju si lahko pomagamo z žlico, da bomo tako lažje oblikovali in razporedili ameriške piškote. Vsaka kroglica testa naj bo velika za približno 1,5 žlice. Ko zajamemo testo, ga čim bolje oblikujte v visoke stebričke kroglice. Višje kroglice ohlajenega testa = debelejši pečeni piškoti.
Testo za piškote se vam bo med oblikovanjem nedvomno prijelo na roke, zato imejte v bližini kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo.
Ameriški piškoti se dobro razumejo tudi z drugimi, okusnimi piškoti. Par idej za družbo najdete spodaj: