Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Piškoti z ricotto in limono

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
piskoti z ricotto in limono

Piškoti z ricotto in limono so kot majhni grižljaji ostre in sočne limonine torte. Preliv limonine glazure poskrbi, da so sveži, lahki in brezupno neustavljivi. Zahvaljujoč ricotta siru imajo ti piškoti edinstveno teksturo, ki se kar topi v ustih in pleše med kremasto, sočno, mehko in zračno stukturo.

Uživali boste v popolni mešanici malo ostrega, malo sladkega in malo trpkega. Ponavadi so piškoti pripravljeni z limono, namesto tega pa lahko uživamo tudi v piškotih s pomarančno lupinico in sokom.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Z uporabo ricotta sira in peščice osnovnih sestavin za peko je priprava piškotov dokaj preprosta. Priporočam, da jih spečete kar malo več.

BAM nasveti, da bodo piškoti z ricotto in limono dobro uspeli:

  • testo pred peko vsaj eno uro hladite v hladilniku. Če tega ne storite, se bo testo razleglo po celem pekaču;
  • velikost piškota je zelo pomembna. Testo odmerjajte z jedilno žlico. Ena jedilna žlica zadostuje za en piškot;
  • uporabite glazuro, ki se strdi. Predlagamo glazuro z limono.

Ob piškote z ricotto lahko postrežete tudi: brownie piškote, piškote z malinami ali piškote iz krhkega testa z limono in kokosom.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti z ricotto in limono

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 320 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • 115 g neslanega masla
  • 335 g sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 425 g ricotta sira
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 15 ml limonine lupinice
  • 35 ml svežega limoninega soka
  • 180 g sladkorja v prahu, presejanega
  • 60 ml svežega limoninega soka
  • mandljevi lističi (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatico ali nastavkom za stepanje, stepemo maslo in sladkor pri visoki hitrosti, dokler ne postane kremasto, to bo približno 2 minuti. Z mešalnikom, ki teče na nizki hitrosti, dodamo jajca eno za drugim, nato dodamo sir ricotta, BAM vanilijevo pasto, limonino lupinico in limonin sok. Stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo suhe sestavine. Pri nizki hitrosti stepemo vse, dokler se vse sestavine ne povežejo. Testo bo zelo kremasto, lepljivo in gosto. Testo tesno pokrijemo z aluminijasto folijo ali plastično folijo in v hladilnik postavimo za eno uro.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Testo vzamemo iz hladilnika. Piškote oblikujemo z žlico: ena žlica = en piškot. Na pekač jih položimo s 3 cm razmakom. Pečemo 13-14 minut. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se piškoti ohlajajo na pekaču 5 minut, preden jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo pred glaziranjem.
3. Korak Pripravimo glazuro. Sladkor v prahu in limonin sok stepemo do gladkega. Po želji dodamo več sladkorja v prahu za zgostitev ali več limoninega soka za redčenje. Prelijemo po piškotih. Po želji potresemo z narezanimi mandljevimi lističi.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno