Piškoti z ricotto in limono
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
2
Št. sestavin:
14
|
|
Piškoti z ricotto in limono so kot majhni grižljaji ostre in sočne limonine torte. Preliv limonine glazure poskrbi, da so sveži, lahki in brezupno neustavljivi. Zahvaljujoč ricotta siru imajo ti piškoti edinstveno teksturo, ki se kar topi v ustih in pleše med kremasto, sočno, mehko in zračno stukturo.
Uživali boste v popolni mešanici malo ostrega, malo sladkega in malo trpkega. Ponavadi so piškoti pripravljeni z limono, namesto tega pa lahko uživamo tudi v piškotih s pomarančno lupinico in sokom.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.
Z uporabo ricotta sira in peščice osnovnih sestavin za peko je priprava piškotov dokaj preprosta. Priporočam, da jih spečete kar malo več.
BAM nasveti, da bodo piškoti z ricotto in limono dobro uspeli:
- testo pred peko vsaj eno uro hladite v hladilniku. Če tega ne storite, se bo testo razleglo po celem pekaču;
- velikost piškota je zelo pomembna. Testo odmerjajte z jedilno žlico. Ena jedilna žlica zadostuje za en piškot;
- uporabite glazuro, ki se strdi. Predlagamo glazuro z limono.
Ob piškote z ricotto lahko postrežete tudi: brownie piškote, piškote z malinami ali piškote iz krhkega testa z limono in kokosom.