Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Sladoledni sendviči s piškoti

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
sladoledni sendvici s piskoti

Nič ni boljšega od čokoladnih piškotov. Razen čokoladnih piškotov, ki v sredini nosita sladoled! Recept za sladoledne sendviče s piškoti so sestavljeni iz testa za čokoladne piškote. Dodali jim bomo še BAM temno termostabilno čokolado. Zaradi termostabilnosti čokolada obdrži svojo obliko in božanski okus tudi med peko, zato je primerna za sladice kot so browniji, muffini in ameriški čokoladni piškoti ali za sladoledne sendviče s piškoti. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Sladoledni sendviči s piškoti bodo najljubša poletna poslastica. Današnji recept je nepogrešljiv piškotek za domač sladoledni sendvič.

BAM nasveti, da bodo sladoledni sendviči zagotovo uspeli:

  • Vsak sladoledni sendvič posebej tesno zavijemo v plastično folijo ali pergamentni papir, da sestavljeni sladoledni sendvič zadrži skupaj.

  • Naredimo po en sendvič naenkrat in ga postavimo v zamrzovalnik takoj, ko je sestavljen. Ne sestavimo celotne serije in nato zamrznite, ker se bo prvih nekaj stopilo, preden končamo.

  • Sladoledne sendviče zamrznite za najmanj 3 ure. Po 3 urah bo sladoled še vedno nekoliko mehak, vendar so sendviči dovolj zamrznjeni, da jih zlahka pojeste. Če želimo, jih lahko pripravimo še hitreje, če uporabimo BAM mešanico za sladoled.

Sladoledne sladice lahko pripravite tudi po receptih spodaj:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sladoledni sendviči s piškoti

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. 3 velike pekače obložimo s paprijem za peko. V srednji skledi zmešamo moko, koruzni škrob, sodo bikarbono in sol. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatice, stepemo maslo, rjavi sladkor in sladkor skupaj v veliki skledi pri srednji do visoki hitrosti, dokler se ne združita in zmes postane kremasta, to je približno 2 minuti. Dodamo jajce, jajčni rumenjak in BAM vanilijevo pasto, nato stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Po potrebi postrgamo po straneh in navzgor po dnu posode. Pri nizki hitrosti stepemo še suhe sestavine, nato dodamo BAM termostabilno čokolado, dokler se sestavine ne povežejo. Testo bo mehko in lepljivo.
2. Korak Ker je testo tako lepljivo, priporočamo uporabo zajemalke za piškote ali žlice. Testo za piškote zajemamo v obliko kroglic, približno 1,5 žlice testa na piškot, in razporedimo 3 cm narazen po pekaču. Pečemo 12–13 minut ali dokler ne porjavijo na straneh. Sredine bodo videti mehke. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se piškoti ohlajajo na pekaču 5 minut. Po želji, medtem ko so piškoti še topli, v vrhove piškotov vtisnemo dodatne drobne koščke čokolade. Prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo, preden sestavimo svoje sladoledne sendviče.
3. Korak Sestavimo sladoledne sendviče. Ohlajen piškot obrnemo in nanj položimo eno veliko kepico sladoleda, težko približno 45 g. Sladoled nežno razmažite. Na vrh položimo piškotek, nato dvignite sestavljen sendvič in vse skupaj nežno stisnemo, da dobimo kompakten sendvič. Strani povaljajte v majhne čokoladne koščke, posipe ali oreščke. Če jih ne pojemo takoj, sestavljen sendvič takoj zavijemo v plastično folijo in postavimo v zamrzovalnik. Ponovimo s preostalimi piškoti in sladoledom. Zamrznemo za najmanj 3 ure in do 3 mesece.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno