1
Pečico segrejemo na 180°C. 3 velike pekače obložimo s paprijem za peko. V srednji skledi zmešamo moko, koruzni škrob, sodo bikarbono in sol.
Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatice, stepemo maslo, rjavi sladkor in sladkor skupaj v veliki skledi pri srednji do visoki hitrosti, dokler se ne združita in zmes postane kremasta, to je približno 2 minuti. Dodamo jajce, jajčni rumenjak in BAM vanilijevo pasto, nato stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Po potrebi postrgamo po straneh in navzgor po dnu posode. Pri nizki hitrosti stepemo še suhe sestavine, nato dodamo BAM termostabilno čokolado, dokler se sestavine ne povežejo. Testo bo mehko in lepljivo.
2
Ker je testo tako lepljivo, priporočamo uporabo zajemalke za piškote ali žlice. Testo za piškote zajemamo v obliko kroglic, približno 1,5 žlice testa na piškot, in razporedimo 3 cm narazen po pekaču. Pečemo 12–13 minut ali dokler ne porjavijo na straneh. Sredine bodo videti mehke.
Odstranimo iz pečice in pustimo, da se piškoti ohlajajo na pekaču 5 minut. Po želji, medtem ko so piškoti še topli, v vrhove piškotov vtisnemo dodatne drobne koščke čokolade. Prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo, preden sestavimo svoje sladoledne sendviče.
3
Sestavimo sladoledne sendviče. Ohlajen piškot obrnemo in nanj položimo eno veliko kepico sladoleda, težko približno 45 g. Sladoled nežno razmažite. Na vrh položimo piškotek, nato dvignite sestavljen sendvič in vse skupaj nežno stisnemo, da dobimo kompakten sendvič. Strani povaljajte v majhne čokoladne koščke, posipe ali oreščke. Če jih ne pojemo takoj, sestavljen sendvič takoj zavijemo v plastično folijo in postavimo v zamrzovalnik. Ponovimo s preostalimi piškoti in sladoledom. Zamrznemo za najmanj 3 ure in do 3 mesece.