BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
cokoladne lucke s slano karamelo in arasidi

Po okusu spominjajo na znane Snickers čokoladice. Sestavljene so iz mlečnega in belega čokoladnega moussa, slanega karamelnega polnila z arašidi in hrustljavega čokoladnega obliva iz mlečne čokolade. Za polnilo bomo uporabili BAM preliv slana karamela, ki je prijetno slanega okusa in kremne teksture, odlično pa se ujame s čokolado in seveda – arašidi.

Recept za čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kremnih lučk, za pripravo pa potrebujemo dva silikonska modela za mini lučke (8 x 37 ml).

Ob čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi lahko postavimo tudi: 

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo prelijemo v dresirno vrečko in kalupe napolnimo do polovice. S paletnim nožem kremo potegnemo do vrha modela.

1. Korak

Karamelni preliv zmešamo z arašidi in ga razdelimo po sredini kalupov.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo prelijemo v dresirno vrečko. V kalupe vstavimo lesene palčke za lučke in kalupe od roba proti sredini napolnimo s kremo. Z modelom potolčemo ob pult, da se krema lepo razporedi in površino poravnamo s paletnim nožem.

3. Korak

Zamrznemo za vsaj 6 ur.

1. Korak Kakavovo maslo in čokolado stopimo.
2. Korak

Obliv prelijemo v manjši, ožji lonček. Ko je obliv ohlajen na 38–40 °C, zamrznjene lučke previdno vzamemo iz modelov in jih potopimo v čo- koladni obliv. Počakamo, da odvečna čokolada steče in jih odlagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko.

3. Korak

Lučke hranimo v hladilniku.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,68 €
Skupaj:
42,12 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno