Sestavine:
- 30 g BAM bele čokolade
- 10 g mleka
- 60 g sladke smetane za stepanje
- 1⁄2 lističa želatine
- 50 g BAM preliva slana karamela
- 25 g praženih arašidov
- 25 g BAM mlečne čokolade
- 10 g mleka
- 55 g sladke smetane za stepanje
- 1⁄2 lističa želatine
Po okusu spominjajo na znane Snickers čokoladice. Sestavljene so iz mlečnega in belega čokoladnega moussa, slanega karamelnega polnila z arašidi in hrustljavega čokoladnega obliva iz mlečne čokolade. Za polnilo bomo uporabili BAM preliv slana karamela, ki je prijetno slanega okusa in kremne teksture, odlično pa se ujame s čokolado in seveda – arašidi.
Recept za čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.
Sestavine recepta zadostujejo za 8 kremnih lučk, za pripravo pa potrebujemo dva silikonska modela za mini lučke (8 x 37 ml).
Ob čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi lahko postavimo tudi:
Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.
Kremo prelijemo v dresirno vrečko in kalupe napolnimo do polovice. S paletnim nožem kremo potegnemo do vrha modela.
Karamelni preliv zmešamo z arašidi in ga razdelimo po sredini kalupov.
Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.
Kremo prelijemo v dresirno vrečko. V kalupe vstavimo lesene palčke za lučke in kalupe od roba proti sredini napolnimo s kremo. Z modelom potolčemo ob pult, da se krema lepo razporedi in površino poravnamo s paletnim nožem.
Zamrznemo za vsaj 6 ur.
Obliv prelijemo v manjši, ožji lonček. Ko je obliv ohlajen na 38–40 °C, zamrznjene lučke previdno vzamemo iz modelov in jih potopimo v čo- koladni obliv. Počakamo, da odvečna čokolada steče in jih odlagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko.
Lučke hranimo v hladilniku.