Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
cokoladne lucke s slano karamelo in arasidi

Po okusu spominjajo na znane Snickers čokoladice. Sestavljene so iz mlečnega in belega čokoladnega moussa, slanega karamelnega polnila z arašidi in hrustljavega čokoladnega obliva iz mlečne čokolade. Za polnilo bomo uporabili BAM preliv slana karamela, ki je prijetno slanega okusa in kremne teksture, odlično pa se ujame s čokolado in seveda – arašidi.

Recept za čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kremnih lučk, za pripravo pa potrebujemo dva silikonska modela za mini lučke (8 x 37 ml).

Ob čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi lahko postavimo tudi: 

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne lučke s slano karamelo in arašidi

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo prelijemo v dresirno vrečko in kalupe napolnimo do polovice. S paletnim nožem kremo potegnemo do vrha modela.

1. Korak

Karamelni preliv zmešamo z arašidi in ga razdelimo po sredini kalupov.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo prelijemo v dresirno vrečko. V kalupe vstavimo lesene palčke za lučke in kalupe od roba proti sredini napolnimo s kremo. Z modelom potolčemo ob pult, da se krema lepo razporedi in površino poravnamo s paletnim nožem.

3. Korak

Zamrznemo za vsaj 6 ur.

1. Korak Kakavovo maslo in čokolado stopimo.
2. Korak

Obliv prelijemo v manjši, ožji lonček. Ko je obliv ohlajen na 38–40 °C, zamrznjene lučke previdno vzamemo iz modelov in jih potopimo v čo- koladni obliv. Počakamo, da odvečna čokolada steče in jih odlagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko.

3. Korak

Lučke hranimo v hladilniku.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,68 €
Skupaj:
42,12 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno