Koda WELCOME5 prinaša 5 % popusta! ✨

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta z malino

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 24
cokoladna torta z malino

Čokoladna torta z malinami je čokoladna torta, puhaste strukture. Puhasto strukturo in njeno intenzivno vlažnost ji daje kombinacija čokoladnega moussa in svežih malin. Da bo čokoladna torta res čokoladna, jo prevlečemo še s čokoladno glazuro.

Čokoladna torta z malinami bo sestavljena iz štirih plasti. Da bodo biskvitne plasti res takšne kot morajo biti, moramo receptu slediti od začetka do konca. Kot velja za vse sestavine (razen tam, kjer recept ne zahteva drugače), naj bodo tudi jajca sobne temperature, saj se tako lepše vmešajo z ostalimi sestavinami, masa pa bolj naraste.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Jajca s sladkorjem vedno stepamo vsaj 10 minut, da dobimo gosto, zračno in puhasto maso. Pripravljena biskvitna masa za čokoladno torto z malinami naj nikoli ne čaka, zato si vnaprej pripravimo pekače in segrejemo pečico.

Sveže maline v polnilu lahko zamenjamo tudi z BAM prelivom malina. Preliv bo navdušil z izrazitim in osvežujočim okusom malin. Sadni pripravek je narejen iz vsaj 70% malin in se tako odlično izkaže kot polnilo za razne sladice ali pa bo s svojim izrazitim okusom po malinah kot preliv popestril okus sladoleda ali čokoladne torte. 

Čokoladna torta z malinami je odlična ideja tudi kot rojstnodnevno darilo. Pripravimo pa lahko tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta z malino

  • Čas priprave: 3 ure 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejte na 200°C. Rahlo namastite tri pekače za torto ali pa biskvitno zmes pripravljajte v enem pekaču in jo pecite v različnih serijah. V večjo posodo za mešanje dodajte suhe sestavine v navedenem vrstnem redu: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, sladkor in BAM kakav v prahu. Če se katera od sestavin zdi grudasta, še posebej kakav, jih pretlačite skozi cedilo. V srednji posodi ali veliki merici zmešajte olje, pinjenec ali jogurt, vrelo vodo in BAM vanilijevo pasto. Dodajte k suhim sestavinam in stepajte pri srednji hitrosti 30 sekund do 1 minute, dokler masa ni gladka.
2. Korak Postrgajte stranice in dno posode za mešanje, nato pa eno za drugim vmešajte jajca. Mešajte na srednji hitrosti še eno minuto ali do gladkega. Testo razdelite med pripravljene pekače. Pecite 25 do 30 minut, dokler se torta ne začne odmikati od roba pekača in tester, vstavljen na sredino, ne pride ven z le nekaj vlažnimi drobtinami.
3. Korak Odstranite iz pečice in postavite na rešetko, da se ohladi. Namizni nož potegnite po robu vsakega pekača, da sprostite skorjo, in torte obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Medtem ko se plasti za torto ohlajajo, naredimo nadev.
4. Korak V veliki posodi zmešajte maslo, kremni sir, sladkor v prahu, vanilijo in sol ter mešajte pri srednji nizki hitrosti do gladkega. Stopite čokolado; minuta ali manj v mikrovalovni pečici bi morala zadoščati, da se čokoladna zmehča dovolj, da jo lahko mešamo, dokler se popolnoma ne stopi in gladi. V skledo dodajte stopljeno čokolado in mešajte pri srednji in visoki hitrosti 1 minuto oziroma toliko časa, da se rahlo posvetli in postane puhasto. Sladko smetano stepite do mehkih vrhov. Stepajte samo toliko časa, da je krema čvrsta.
5. Korak Stepeno smetano zmešajte v mešanico kremnega sira; postrgajte skledo in premešajte, da se združijo morebitni lepljivi ostanki. Plasti torte razdelite vodoravno, če ste jih spekli v enem kosu in odrežite morebitne kupole. Prvo plast položite na servirni krožnik in ga namažite z eno tretjino nadeva. Tretjino količine malin prerežite po dolžini in jih položite čez nadev, tako da prekrijete celotno površino. Ponavljajte, dokler niso zložene vse plasti; zadnjo plast položite s spodnjo stranjo navzgor za ravno površino na vrhu. Ko so plasti sestavljene z nadevom in malinami, torto postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Medtem ko se torta ohladi, naredite glazuro.
6. Korak V večji skledi stepite maslo in sol. Sladkor v prahu in BAM kakav v prahu presejemo skozi cedilo, da odstranimo grudice, ter nežno vmešamo v maslo izmenično dodajamo mleko. Dodamo BAM vanilijevo pasto. Stepajte pri srednji visoki hitrosti 2 minuti ali dokler ni puhasto. Za najboljšo torto naredite glazuro v dveh korakih. Najprej nanesite zelo tanek sloj glazure okoli strani in po vrhu. Torto postavite v hladilnik za 20 minut, da se ta plast strdi. Ko je torta ohlajena, uporabite preostalo glazuro in jo temeljito in enakomerno premažite.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno