BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna mud cake torta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
cokoladna mud cake torta

Mud cake je okusa polna in bogata čokoladna torta, ki se odlična prilagodi ne glede na vsako priložnost. Ne glede na to, ali praznujete rojstni dan, prirejate večerjo ali pa želite le potešiti svojo željo po sladkem, je mud cake čokoladna torta odlična izbira.

Kaj sploh je mud cake?

Obstaja veliko različnih vrst mud cake-ov, a vsaka izmed njih ima svoj edinstven okus in teksturo. Najpogostejši vrsti tort sta čokoladna torta, ki jo pripravimo s kakavom in čokoladna torta, ki jo pripravimo s stopljeno čokolado.

Za obe vrsti  te čokoladne torte velja, da sta izredno bogatega okusa in sočni. Če želimo lažjo in bolj puhasto čokoladno torto, pripravimo biskvitno čokoladno torto. Narejena je iz kombinacije kakava v prahu in moke za vzhajanje, kar ji daje lažjo in bolj puhasto teksturo. Čeprav bo ta še vedno bogata in čokoladna, je nekoliko manj gosta kot mud torte.

Triki in nasveti za pripravo čokoladne torte

Peka te vrste čokoladne torte je lahko nekoliko bolj zapletena kot peka običajne torte. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vedno popolna:

  • Uporabite visokokakovostne sestavine: Ker je torta tako bogata in prijetnoa je pomembno, da uporabimo visokokakovostne sestavine. To pomeni, da uporabimo najbolj kvalitetno čokolado in kakav v prahu, pomembno pa je, da uporabimo tudi sveža jajca in maslo.
  • Testa ne smemo preveč zmešati. Pretirano mešanje testa lahko postreže z gosto in težko torto. Da bi se temu izognili, testo mešamo samo toliko časa, da se sestavine povežejo.
  • Pečemo pri nizki temperaturi, to je približno 150 °C in jo pečemo dlje časa. Tako se torta enakomerno speče in se ne izsuši. 

Namesto mud čokoladne torte, lahko pripravimo še druge. Tu je nekaj idej:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 175 °C in namastimo pekač za torte premera 23 cm. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol, da se dobro povežejo.
2
V ločeni skledi stepemo pinjenec, rastlinsko olje, jajca in BAM vanilijevo pasto, dokler se dobro ne povežejo. Mokre sestavine dodamo k suhim sestavinam in mešamo, dokler se ne povežejo. V testo dodamo še vročo vodo in mešamo, dokler se sestavine dobro ne združijo.
3
Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo med 35 do 40 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino testa, ni čist. Pustimo, da se torta še 10 minut ohlaja v pekaču, nato jo prestavimo na rešetko, kje naj se popolnoma ohladi.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,16 €
Skupaj:
61,60 €55,44 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno