
Sestavine:
- 720 ml dobro ohlajene sladke smetane za stepanje
- 50 g BAM kakava v prahu
- 100 g sladkorja
Čokoladna krema, s katero lahko okrasite torto, napolnite košarice iz krhkega testa ali ravno prečene kolačke, vas bo navdušila s popolnoma enostavno pripravo. Čeprav prvi pogled mogoče ne obljublja lahke priprave, naj vam povemo, da za samo pripravo čokoladne kreme potrebujete le tri sestavine.
Najbolj pomembna sestavina je sladka smetana. Sledi ji BAM kakav v prahu, ki čokoladni kremi doda okus čokolade. Ker pri pripravi uporabljamo nesladkan kakav, je tretja sestavina recepta že znana, to je sladkor. Pri sami pripravi pa je pomembno, da sestavine pravilno dozirate in sledite postopku priprave. Če smetano preveč zmešate, lahko opazite, da se iz goste teksture spreminja nazaj v tekočo. Tako čokoladna krema ne bo uspela in bo pretekoča. To lahko popravite tako, da dodate še nekaj smetane in stepate toliko časa, da dobite potrebno gostoto.
Med samo pripravo lahko v smetano dodate okus sadja z BAM prelivom malina, čokoladno kremo pa lahko popestrite tudi z BAM prelivom kokos z vaflji ali s slano karamelo pričarate jesenski pridih.
BAM nasvet: poskrbite, da bo smetana pred stepanjem res dobro ohlajena. Če je smetana pretopla, se čokoladna krema ne bo strdila. Poskrbite tudi, da boste smetano dovolj dobro stepli.
S sestavinami recepta lahko pripravite 15 kupčkov čokoladne kreme.
Čokoladna krema se odlično uleže na čokoladne mafine z banano ali pa kot dekoracija popestri najboljšo čokoladno torto. Prav tako jo pri dekoracijah in oblivanju sladic brez težav nadomesti čokoladni ganache.