Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Cheesecake brez peke z belo čokolado in pasijonko

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cheesecake brez peke z belo cokolado in pasijonko

Pasijonka je izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot ta odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo kot sta panna cotta ali vedno bolj popularen cheesecake brez peke. Z veseljem se podruži sladicam pripravljenim z BAM belo čokolado in tako razbije njihovo sladkost.

Priprava cheesecake-a brez peke je veliko lažja kot priprava tistega, ki ga je treba pred postrežbo še toplotno obdelati. Med sestavinami ni jajc, ni peke, kar pomeni da prostora za napake skoraj ni. Pri pripravi tradicionalega cheesecake-a so lahko jajca prekuhana, premalo kuhana ali prepečena, kar povzroči to, da cheesecake poči.

Puhasto kremo iz bele čokolade lahko pripravite tudi s pomočjo BAM mešanice za cheesecake. Če boste cheesecake brez peke pripravljali z našo mešanico, sledite navodilom na hrbtni strani izdelka ali jih poiščite na naši spletni strani: ob izdelku vas čaka zavihek "Navodila za uporabo" in mu dodajte belo čokolado.

BAM nasvet: za piškotno dno bomo uporabili graham piškote, maslo in rjav sladkor. Tako bomo dobili gosto, hrustljavo in trdno piškotno dno tudi brez peke! Priporočamo uporabo rjavega sladkorja, saj vlaga v rjavem sladkorju pomaga utrditi piškotno dno.

Če pri pripravi cheesecake-a brez peke uporabite BAM preliv malina, se sladka rezina spremeni v lahko in kremasto osvežitev. Recept za cheesecake z malinami najdete tukaj.

Za kombinacijo kremnega sira in zračnega soufleja pripravite japonski cheesecake po receptu tukaj.

Pasijonko ali maline lahko zamenjate tudi z borovnicami in pripravite borovničev cheesecake brez peke. Recept najdete tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cheesecake brez peke z belo čokolado in pasijonko

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 200 g drobtin graham piškotov, približno 12 - 14 celih piškotov
  • 65 g rjavega sladkorja
  • 115 g neslanega masla

Navodila za uporabo:

1. Korak Zdrobljene piškote prelijte s stopljenim maslom. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa piškotno maso prenesite na pekač. Maso s pomočjo vilice dobro potlačite ob dno pekača, nato pa vse skupaj postavite na hladno. V tem času pripravite kremo iz bele čokolade.
1. Korak BAM belo čokolado raztopite nad vodno kopeljo. Pazite, da se lonec, v katerem je bela čokolada, ne dotika lonca v katerem je vrela voda. Pustite, da se ohladi. Mascarpone sir v skledi premešajte, tako da dobite enostno zmes brez grudic. Počasi mu dodajte raztopljeno belo čokolado. Stepite sladko smetano in jo nežno umešajte k mešanici mascarpone sira in raztopljene bele čokolade. Dodajte še limonin sok in BAM vanilijevo pasto. Dobljeno mešanico enakomerno razporedite čez piškotno dno in vse skupaj postavite na hladno. Pripravite pasijonkih preliv.
1. Korak Liste želatine namočite v hladni vodi po navodilih proizvajalca. BAM preliv pasijonka prelijte v posodo in ga malo pogrej. Dodajte mu raztopljene lističe želatine in dobro premešajte. Ko se dobljena zmes malo ohladi, jo prelijte po pripravljenem cheesecake-u brez peke. Cheseecake brez peke postavite na hladno za vsaj 6 ur, najbolje čez noč.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,47 €
Skupaj:
22,23 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno