Cheesecake brez peke z belo čokolado in pasijonko
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
10
|
|
Pasijonka je izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot ta odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo kot sta panna cotta ali vedno bolj popularen cheesecake brez peke. Z veseljem se podruži sladicam pripravljenim z BAM belo čokolado in tako razbije njihovo sladkost.
Priprava cheesecake-a brez peke je veliko lažja kot priprava tistega, ki ga je treba pred postrežbo še toplotno obdelati. Med sestavinami ni jajc, ni peke, kar pomeni da prostora za napake skoraj ni. Pri pripravi tradicionalega cheesecake-a so lahko jajca prekuhana, premalo kuhana ali prepečena, kar povzroči to, da cheesecake poči.
Puhasto kremo iz bele čokolade lahko pripravite tudi s pomočjo BAM mešanice za cheesecake. Če boste cheesecake brez peke pripravljali z našo mešanico, sledite navodilom na hrbtni strani izdelka ali jih poiščite na naši spletni strani: ob izdelku vas čaka zavihek "Navodila za uporabo" in mu dodajte belo čokolado.
BAM nasvet: za piškotno dno bomo uporabili graham piškote, maslo in rjav sladkor. Tako bomo dobili gosto, hrustljavo in trdno piškotno dno tudi brez peke! Priporočamo uporabo rjavega sladkorja, saj vlaga v rjavem sladkorju pomaga utrditi piškotno dno.
Če pri pripravi cheesecake-a brez peke uporabite BAM preliv malina, se sladka rezina spremeni v lahko in kremasto osvežitev. Recept za cheesecake z malinami najdete tukaj.
Za kombinacijo kremnega sira in zračnega soufleja pripravite japonski cheesecake po receptu tukaj.
Pasijonko ali maline lahko zamenjate tudi z borovnicami in pripravite borovničev cheesecake brez peke.