Sestavine:
- 240 g BAM bele čokolade
- 225 g kremnega sira sobne temperature
- 6 velikih jajc sobne temperature in ločenih na beljake in rumenjake
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrej na 170 stopinj Celzija. Dno pekača za torte s premerom 20 cm obloži s papirjem za peko. Na stranice pekača dodaj papir za peko, katerega prej premažeš z maslom, saj bo drugače bo prijel na stranice pekača. Pekač, v katerem se bo pekel cheesecake, z dodatno folijo zaščiti tako, da pri peki voda ne bo prišla do pripravljene zmesi.
2
BAM belo čokolado dodaj v srednje toplotno odporno posodo in jo raztopi nad vodno kopeljo. Med samim topljenjem mešaj. Belo čokolado ohladi in ji dodaj kremni sir.
3
Pusti, da se mešanica ohladi, nato dodaj rumenjake in mešaj toliko časa, da dobiš enotno zmes.
4
Z električnim mešalnikom na visoki hitrosti stepi beljake v drugi večji posodi, dokler na mešanici ne nastanejo trdni vrhovi.
5
Manjši del beljakov dodaj k že pripravljeni mešanici bele čokolade in mešaj, dokler masa ne postane rahlo svetla. Nežno dodaj še preostale beljake, dokler ne dobiš enotne zmesi.
6
Testo vlij v pripravljen pekač. Peke se loti tako, da pekač s pripravljeno zmesjo položiš v večji pekač v katerega je dodana topla voda. Voda naj doseže polovico stranic pekača.
7
Peci cheesecake med 40 do 45 minut. Izklopi pečico in pusti posodo v pečici še dodatnih 15 minut. Nato posodo s cheesecakom prestavi na rešetko in pusti, da se popolnoma ohladi. Odstrani torto iz pekača, jo prestavi na krožnik in dobro ohladi. Najbolje, da se hladi čez noč ali pa vsaj štiri ure.