BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Japanese cheesecake ali japonski cheesecake

  • (5)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 3
japanese cheesecake ali japonski cheesecake

Lahek in puhast japonski cheesecake je okusno darilo za prave ljubitelje osvežilne cheesecake torte. Gre za kombinacijo kremnega sira in zračnega soufleja. Recept za japonski cheesecake je pred nekaj leti s posnetkom obnorel ves svet. Japonska YouTuberka Ochikeron je navdušila z receptom, ki vsebuje samo tri sestavine, s katerimi lahko pripraviš sladico, ki po strukturi stoji med torto in puhastim soufflejem. Sestavljena je iz bele čokolade, jajc in kremnega sira.

Ljubitelji cheesecake sladic lahko pripravite tudi cheesecake v kozarcu, cheesecake s čokoladnim ganachem ali pa se lahko sprehodite med našo zbirko receptov in poiščete svojo kombinacijo! 


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Japanese cheesecake ali japonski cheesecake

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 3

Sestavine:

  • 240 g BAM bele čokolade
  • 225 g kremnega sira sobne temperature
  • 6 velikih jajc sobne temperature in ločenih na beljake in rumenjake

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrej na 170 stopinj Celzija. Dno pekača za torte s premerom 20 cm obloži s papirjem za peko. Na stranice pekača dodaj papir za peko, katerega prej premažeš z maslom, saj bo drugače bo prijel na stranice pekača. Pekač, v katerem se bo pekel cheesecake, z dodatno folijo zaščiti tako, da pri peki voda ne bo prišla do pripravljene zmesi.
2. Korak BAM belo čokolado dodaj v srednje toplotno odporno posodo in jo raztopi nad vodno kopeljo. Med samim topljenjem mešaj. Belo čokolado ohladi in ji dodaj kremni sir.
3. Korak Pusti, da se mešanica ohladi, nato dodaj rumenjake in mešaj toliko časa, da dobiš enotno zmes.
4. Korak Z električnim mešalnikom na visoki hitrosti stepi beljake v drugi večji posodi, dokler na mešanici ne nastanejo trdni vrhovi.
5. Korak Manjši del beljakov dodaj k že pripravljeni mešanici bele čokolade in mešaj, dokler masa ne postane rahlo svetla. Nežno dodaj še preostale beljake, dokler ne dobiš enotne zmesi.
6. Korak Testo vlij v pripravljen pekač. Peke se loti tako, da pekač s pripravljeno zmesjo položiš v večji pekač v katerega je dodana topla voda. Voda naj doseže polovico stranic pekača.
7. Korak Peci cheesecake med 40 do 45 minut. Izklopi pečico in pusti posodo v pečici še dodatnih 15 minut. Nato posodo s cheesecakom prestavi na rešetko in pusti, da se popolnoma ohladi. Odstrani torto iz pekača, jo prestavi na krožnik in dobro ohladi. Najbolje, da se hladi čez noč ali pa vsaj štiri ure.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno