BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Cheesecake in čokoladni ganache

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
cheesecake in cokoladni ganache

Cheesecake je sladica, ki jo je popolnoma enostavno pripraviti! Priprava bo hitra, osnovno cheesecake kremo pa lahko prelijete z BAM prelivi ali pa po našem receptu pripravite čokoladni ganach in rahlo ohlajenega polijete čez cheeesecake kremo. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Cheesecake sladice so zabavna posamezna sladica, ki jo lahko postrežete, ko vam primanjkuje časa in ne želite vklopiti pečice, saj smo pripravili cheesecake recept, kjer peka ni potrebna. Sama priprava bo od vas zahtevala le 30 minut. Za pripravo potrebujemo le par dobro poznanih sestavin. Cheesecake lahko postrežete tudi v kozarčkih, če se odločite za takšno pripravo potrebujete še nekaj ljubkih majhnih kozarčkov. 

Med samo pripravo lahko tudi malo 'pogoljufamo' in za pripravo cheesecake sladice uporabimo BAM mešanico za cheesecake. Mešanica ustvari okusno, puhasto in lahko cheesecake kremo, brez peke. Priprava je zelo preprosta, saj se mešanico preprosto zmeša z vodo in stepeno sladko smetano.

Cheesecake je sestavljen iz treh plasti. Prvo plast sestavlja plast zdrobljenih piškotov, ki skoraj ne potrebuje dodatne razlage in pojasnila. Potrebujemo samo drobtine piškotov in maslo in z malo hlajenja postrežemo cheesecake sladico na najboljšem piškotnem dnu. 

Sledi cheesecake krema. Najprej stepamo sladko smetano. Stepamo jo toliko časa, da nastanejo čvrsti vrhovi. Postavimo na hladno in vmes zmešamo vse preostale sestavine in mešamo toliko časa, da se povežejo. Na koncu primešamo še prej stepeno smetano. Stepanje smetane je nujno, saj dobro stepena smetana poskrbi za puhasto in kremasto cheesecake teksturo.

Nadaljujemo na zadnji, a zato nič manj pomemben korak, preliv. Tokrat smo se odločili za čokoladni ganache. Čokoladni ganache v prevodu pomeni mešanico čokolade in tople sladke smetane v razmerju 1:1. Ganache, zmešan do gladke, svilnate in sijoče strukture, je osnovna sestavina v kuhinji vsakega slaščičarja ali slaščičarke. Čokoladni ganache ni samo hiter in enostavne priprave, najbolj navdušuje njegova vsestranska uporaba. Čokoladni ganache lahko uporabimo kot nadev, preliv, namaz, glazuro ali plast v torti.

Namesto cheesecake sladice s čokoladnim ganachem lahko pripravite cheesecake še po naslednjih receptih:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cheesecake in čokoladni ganache

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Maslo stopimo. Vmešamo piškotne drobtine. Mešanica bo podobna mokremu pesku. Z mešanico napolnimo izbran pekač in se potrudimo, da jo z vilico čimbolj potisnemo ob rob pekača. Postavimo na hladno.
2. Korak Dobro ohlajene sladko smetano stepemo. Stepamo toliko časa, da se na njej pojavijo čvrsti vrhovi. Hranimo na hladnem. Nato na srednji visoki hitrosti stepemo kremni sir, sladkor, kislo smetano, limonin sok in BAM vanilijevo pasto, dokler zmes ni gladka in kremasta. Pazimo, da v zmesi ni velikih grudic kremnega sira. Če so grudice, stepamo toliko časa, da je masa gladka.
3. Korak Prej stepeno sladko smetano nežno primešamo k mešanici kremnega sira. Nato na piškotno dno enakomerno porazdelimo cheesecake kremo. Cheesecake ohlajamo še vsaj dve uri. Če smo za pripravo cheesecake nadeva uporabili BAM mešanico za cheesecake, sledimo navodilom na hrbtni strani embalaže.
1. Korak Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja. S toplo smetano nato polijemo BAM temno čokolado in pustimo stati 2 - 3 minute. Nato premešamo in mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma stopi. Pustimo, da čokoladni ganache malo ohladi in ga nato polijemo po enakomerno porazdeljeni cheesecake kremi. Nato serviramo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno