Cheesecake je sladica, ki jo je popolnoma enostavno pripraviti! Priprava bo hitra, osnovno cheesecake kremo pa lahko prelijete z BAM prelivi ali pa po našem receptu pripravite čokoladni ganach in rahlo ohlajenega polijete čez cheeesecake kremo.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Cheesecake sladice so zabavna posamezna sladica, ki jo lahko postrežete, ko vam primanjkuje časa in ne želite vklopiti pečice, saj smo pripravili cheesecake recept, kjer peka ni potrebna. Sama priprava bo od vas zahtevala le 30 minut. Za pripravo potrebujemo le par dobro poznanih sestavin. Cheesecake lahko postrežete tudi v kozarčkih, če se odločite za takšno pripravo potrebujete še nekaj ljubkih majhnih kozarčkov.
Med samo pripravo lahko tudi malo 'pogoljufamo' in za pripravo cheesecake sladice uporabimo BAM mešanico za cheesecake. Mešanica ustvari okusno, puhasto in lahko cheesecake kremo, brez peke. Priprava je zelo preprosta, saj se mešanico preprosto zmeša z vodo in stepeno sladko smetano.
Cheesecake je sestavljen iz treh plasti. Prvo plast sestavlja plast zdrobljenih piškotov, ki skoraj ne potrebuje dodatne razlage in pojasnila. Potrebujemo samo drobtine piškotov in maslo in z malo hlajenja postrežemo cheesecake sladico na najboljšem piškotnem dnu.
Sledi cheesecake krema. Najprej stepamo sladko smetano. Stepamo jo toliko časa, da nastanejo čvrsti vrhovi. Postavimo na hladno in vmes zmešamo vse preostale sestavine in mešamo toliko časa, da se povežejo. Na koncu primešamo še prej stepeno smetano. Stepanje smetane je nujno, saj dobro stepena smetana poskrbi za puhasto in kremasto cheesecake teksturo.
Nadaljujemo na zadnji, a zato nič manj pomemben korak, preliv. Tokrat smo se odločili za čokoladni ganache. Čokoladni ganache v prevodu pomeni mešanico čokolade in tople sladke smetane v razmerju 1:1. Ganache, zmešan do gladke, svilnate in sijoče strukture, je osnovna sestavina v kuhinji vsakega slaščičarja ali slaščičarke. Čokoladni ganache ni samo hiter in enostavne priprave, najbolj navdušuje njegova vsestranska uporaba. Čokoladni ganache lahko uporabimo kot nadev, preliv, namaz, glazuro ali plast v torti.