Borovničeva torta z vanilijo
Čas priprave:
1 ura 45 min
Težavnost:
4
Št. sestavin:
28
|
|
S kombinacijo borovnic in vanilje ne moremo zgrešiti. Torta je sestavljena iz kakavovega biskvita, vaniljevega cremeuxa, borovničevega želeja in zračne borovničeve kreme, v kateri se skriva BAM preliv borovnica, ki je bogatega sadnega okusa in odlične teksture – kot nalašč za pripravo krem in polnil. Če nimamo dveh obročev, premera 16 cm, vrstni red priprave komponent le obrnemo – tako, da najprej spečemo biskvit in nato pripravimo vaniljev cremeux ter borovničevo polnilo.
Stepanje smetane je pri sladicah, ki vsebujejo kremna polnila še kako pomemben korak. Sladka smetana ima veliko vlogo pri teksturi, okusu in videzu končnega izdelka. Vedno izberemo polnomastno sladko smetano za stepanje, ki mora biti pred uporabo dobro ohlajena. Pri pripravi moussov in krem je nikoli ne stepemo čvrsto, razen če to zahteva recept. Smetano stepemo do mehkih vrhov, kar pomeni srednje čvrsto. To bi bilo toliko, da se v smetani poznajo sledi metlic, in če jo z metlico zajamemo, ustvari mehek vršiček, ki se povesi.
Recept je del BAM knjige receptov - Moderne sladice. Recept je primeren za 8 kosov torte, pripravljenih v okroglih pekačih premera 18 cm in 16 cm.
Ob ali namesto borovničeve torte lahko potrežemo tudi: