BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Borovničeva torta z vanilijo

 • (1)
 • Čas priprave: 1 ura 45 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 28
s kombinacijo borovnic in vanilje ne moremo zgresiti torta je sestavljena iz kakavovega biskvita vaniljevega cremeuxa borovnicevega zeleja in zracne borovniceve kreme v kateri se skriva bam preliv borovnica

S kombinacijo borovnic in vanilje ne moremo zgrešiti. Torta je sestavljena iz kakavovega biskvita, vaniljevega cremeuxa, borovničevega želeja in zračne borovničeve kreme, v kateri se skriva BAM preliv borovnica, ki je bogatega sadnega okusa in odlične teksture – kot nalašč za pripravo krem in polnil. Če nimamo dveh obročev, premera 16 cm, vrstni red priprave komponent le obrnemo – tako, da najprej spečemo biskvit in nato pripravimo vaniljev cremeux ter borovničevo polnilo.

Stepanje smetane je pri sladicah, ki vsebujejo kremna polnila še kako pomemben korak. Sladka smetana ima veliko vlogo pri teksturi, okusu in videzu končnega izdelka. Vedno izberemo polnomastno sladko smetano za stepanje, ki mora biti pred uporabo dobro ohlajena. Pri pripravi moussov in krem je nikoli ne stepemo čvrsto, razen če to zahteva recept. Smetano stepemo do mehkih vrhov, kar pomeni srednje čvrsto. To bi bilo toliko, da se v smetani poznajo sledi metlic, in če jo z metlico zajamemo, ustvari mehek vršiček, ki se povesi.

Recept je del BAM knjige receptov - Moderne sladice. Recept je primeren za 8 kosov torte, pripravljenih v okroglih pekačih premera 18 cm in 16 cm.

Ob ali namesto borovničeve torte lahko potrežemo tudi: 

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Borovničeva torta z vanilijo

 • Čas priprave: 1 ura 45 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 28

Sestavine:

 • 50 g vode
 • 10 g rumovega sladkorja
 • 115 g sladke smetane
 • 1 BAM vaniljev strok
 • 40 g rumenjakov (2 M rumenjaka)
 • 30 g kristalnega sladkorja
 • 1 listič želatine
 • 100 g zamrznjenih borovnic
 • 25 g vode
 • 25 g domačega ruma
 • 25 g kristalnega sladkorja
 • 1,5 lističa želatine
 • 100 g vode
 • 120 g kristalnega sladkorja
 • 120 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka
 • 120 g BAM bele čokolade
 • 3,5 lističa želatine
 • vijolično jedilno barvilo v gelu ali pasti
 • belo jedilno barvilo v gelu ali pasti

Navodila za uporabo:

1. Korak

Na trdo, ravno podlago položimo živilsko plastično folijo in nanjo postavimo obroč, premera 16 cm. Folijo tesno ovijemo okoli obroča.

2. Korak

Vaniljev strok po dolžini prerežemo in postrgamo sredico. V manjši kozici pristavimo smetano in vaniljeva semena. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Rumenjaka zmešamo s sladkorjem in temperiramo z nekaj tople smetane. Prelijemo v kozico in med mešanjem segrevamo do temperature 83 °C – ne sme zavreti. Ko krema doseže želeno temperaturo, jo odstavimo in v njej raztopimo ožeto želatino.

3. Korak

Kremo zlijemo v pripravljen obroč in površino poravnamo. Pokrijemo jo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika, in pustimo, da se ohladi.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Vse ostale sestavine pristavimo in zavremo. Z občasnim mešanjem kuhamo še 5 minut, nato borovnice odstavimo in v njih raztopimo ožeto želatino.

2. Korak

Borovničev pire ohladimo do mlačnega in ga prelijemo po vaniljevi kremi, s katere smo previdno odstranili živilsko folijo. Damo v zamrzovalnik za približno eno uro oziroma tako dolgo, da insert zamrzne.

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajce ločimo. Rumenjak bledo stepemo s polovico sladkorja, nato beljak čvrsto stepemo z ostalim sladkorjem. Suhe sestavine presejemo na rumenjakovo maso in z ročnim mešalnikom gladko zmešamo. Dodamo žlico stepenih beljakov in gladko zmešamo. Preostali sneg nežno vmešamo z lopatko.

2. Korak

Maso enakomerno razmažemo po pekaču, premera 16 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo približno 9 minut. Pečen biskvit 5 minut ohlajamo v pekaču, nato ga previdno vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži.

1. Korak

Ko je insert zamrznjen, pripravimo borovničev mousse. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Sir mascarpone gladko zmešamo z borovničevim prelivom. Mleko segrejemo do vretja, ga odstavimo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Z lopatko v dveh korakih primešamo še stepeno smetano.

1. Korak

Na podstavek položimo list plastične živilske folije. Na sredino postavimo biskvit in ga navlažimo. Okoli biskvita nastavimo obroč, premera 18 cm, in ga tesno ovijemo s folijo. Dresirno vrečko napolnimo s kremo in zapolnimo najprej rob okoli biskvita, nato kremo spiralno nabrizgamo še po vrhu (porabili bomo slabo polovico kreme). Površino gladko poravnamo.

2. Korak

Iz zamrzovalnika vzamemo insert, ga ločimo od obroča in položimo na sredino kreme. Nežno pritisnemo. Kremo ponovno nabrizgamo najprej ob robu inserta in nato ga s kremo še prekrijemo. Površino gladko poravnamo in torto zamrznemo za 12 ur.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. V manjši kozici zavremo vodo, sladkor in kondenzirano mleko. Občasno premešamo in kuhamo do temperature 103 °C. Odstavimo, dodamo ožeto želatino in mešamo, da se stopi. Prelijemo po čokoladi, počakamo eno minuto in s paličnim mešalnikom gladko zmešamo.

2. Korak

Glazuro precedimo in razdelimo na dva dela. ⅔ glazure obarvamo z vijolično barvo, ⅓ pa obarvamo belo. Ko dodamo barvilo, ponovno premešamo s paličnim mešalnikom in precedimo. Glazuro pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika, in damo v hladilnik.

1. Korak

Ko je torta popolnoma zamrznjena, glazuri segrejemo na približno 30–32 °C, ju s paličnim mešalnikom premešamo in precedimo. Belo glazuro vlijemo v vijolično in površno, krožno premešamo.

2. Korak

Zamrznjeno torto ločimo od obroča in jo položimo na ožjo posodo ali kozarec. S krožnimi gibi torto prelijemo in počakamo, da odvečna glazura steče. Višek glazure, ki visi s torte, z nožkom odstranimo in torto s pomočjo dveh paletnih nožev previdno prestavimo na podstavek. Torto poljubno dekoriramo in damo v hladilnik, da se počasi odtali.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,74 €
Skupaj:
24,65 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno