Sestavine:
- 180 g moke
- 25 g sladkorja
- 2 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- ščep cimeta
- ščep soli
- 2 srednje veliki zreli banani
- 240 ml mleka
- 2 veliki jajci
- 60 ml olja
- BAM nutty banana namaz
Se na pultu v posodi za sadje barvajo prezrele banane, vi pa se sprašujete, kam z njimi? Mi vemo. Pred vami je recept za puhaste ameriške palačinke z banano.
A, da bodo ameriške palačinke z banano res puhaste, upoštevajte par BAM nasvetov. Mase za ameriške palačinke ne mešajte preveč. Ko zmešate sestavine recepta, je mešanje končano. Če v masi ostane nekaj grudic, naj vas ne skrbi. Ameriške palačinke bodo zaradi tega še bolj okusne.
Testo naj si po mešanju malo odpočije. To sicer ni strogo pravilo, če se vam res mudi, lahko ta del preskočite. A, če imate vsaj deset minut časa, jih izkoristite in pustite maso za ameriške palačinke počivati. To zagotavlja bolj gladko in enotnejšo teksturo, poleg tega pa poskrbi za sprostitev morebitnega razvoja glutena, zaradi česar so palačinke lažje in puhaste.
Palačinke naj se ne cvrejo. Če uporabljate ponev, vanjo s papirnato brisačo vtrite malo rastlinskega olja (dobro je tudi maslo, vendar pazite, da se ne zažge).
Za slastno zapečeno zunanjost in enakomerno obliko, bodo palačinke potrebovale vročo in enakomerno toploto. Profesionalni nasvet za kuhanje: Če želite preizkusiti temperaturo kuhalne površine, nanjo kanite nekaj kapljic hladne vode. Kapljice bi morale cvrčati in plesati naokoli, preden izginejo. Če takoj izhlapijo, je ponev prevroča in se bodo palačinke zažgale. Če ne zacvrčijo, je ponev prehladna in bodo palačinke ostale blede.
Da bodo ameriške palačinke z banano res "bananastega" okusa, jim dodajte BAM nutty banana namaz. BAM nutty banana je namaz, ki je pripravljen iz indijskih oreščkov in banane. Kombinacija praženih indijskih oreščkov, praženih ameriških orehov, cimeta in banane ustvari namaz, ki bo odlično popestril okus ameriških palačink. Še dodaten trik ali dva, ki pomagata pri pripravi palačink najdete tukaj.
Če pa vam okus banan ni najljubši, lahko pripravite klasične, a še vedno puhaste ameriške palačinke. Recept čaka tukaj. Ali pa namesto banan uporabite ovsene kosmiče, recept čaka tukaj ali pa pripravite odlične ameriške palačinke z jogurtom.
V srednji skledi zmešamo večnamensko moko, sladkor, pecilni prašek, cimet in sol. Dati na stran. V ločeni posodi pretlačimo banane z vilicami (v redu je, če ostanejo majhni koščki). Dodamo jajca, mleko in olje ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Suhe sestavine vlijemo k mokrim sestavinam in mešamo toliko časa, da se združijo (ne mešamo preveč). Pustite stati nekaj minut.
Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev. Pečemo, dokler se na površini palačink ne naredijo mehurčki, nato jih obrnemo s tanko lopatko in pečemo še eno ali dve minuti. Postrežemo toplo. Po želji prelijemo z javorjevim sirupom ali BAM nutty banana namazom.