Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Ameriške palačinke

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
ameriske palacinke

Ameriške palačinke so priljubljena jed, ki jo najpogosteje pripravimo za zajtrk. So stalnica številnih jedilnikov in so priljubljena jed ne glede na generacijo. Njihova priprava je popolnoma enostavna, hkrati pa brez težav prilagajamo okuse glede na naše brbončice ali zdravstvene in druge omejitve. Ameriške palačinke so primerne tudi za večerjo ali pozno kosilo, če pa boste upoštevali še nekaj naših nasvetov, bodo postale popoln okus.

1. Kaj potrebujemo za pripravo ameriških palačink?


Ameriške palačinke so narejene iz preprostega testa, ki ga pripravimo iz moke, jajc, mleka, pecilnega praška in sladkorja. Nekateri recept zahtevajo dodajanje masla ali olja, vanilijevo pasto ali drugih arom. Če želimo pripraviti ameriške puhaste palačinke je zelo pomembno, da uporabimo sredstva za vzhajanja. Najpogosteje uporabimo pecilni prašek, ki pomaga palačinkam, da med peko narastejo in postrežejo s puhasto notranjostjo. 

Priprava je tako popolnoma enostavna kot je seznam sestavin, ki jih potrebujemo za pripravo. V skledi zmešamo suhe sestavine, v ločeni skledi pa stepemo jajca, nato pa dodamo še mleko in ostale tekoče sestavine. Mokre sestavine počasijo vlijemo k suhim sestavinam in stepamo toliko časa, da dobimo tekočo gladko zmes brez grudic.


2. Kaj pa nasveti ali triki, ki pomagajo pri pripravi ameriških palačink?


Pred vami je zajeten kupček popolno pečenih ameriških palačink. Njihova struktura navduši, prav tako vas navduši njihova puhasta struktura, zato je naslednje vprašanje popolnoma pričakovano: "Kako pripravimo popolne ameriške palačinke?". Če se v vsaj enem delu najdete tudi vi, ste na pravem mestu. Za pripravo popolnega kupčka ameriških palačink je potrebne nekaj vaje, a vam pri tem lahko pomaga nekaj spodaj zapisanih nasvetov.

  • Sestavine naj bodo sobne temperature.

Nasvet, ki velja za pripravo skoraj vsake sladice. Čeprav tako samoumevno pa vseeno eno izmed najbolj pomembnih pravil. S sestavinami, ki jih ogrejemo na sobno temperaturo, bomo testo lažje zmešali, saj se bodo lažje povezale in ustvarile gladko zmes.

  • Testa ne mešamo preveč.

Pretirano mešanje ustvari trde in žvečljive palačinke in pobriše puhasto strukturo palačink. Mešamo le toliko, da se sestavine povežejo v enotno zmes, nato pa ga pustimo počivati. V tem času se aktivira pecilni prašek, kateri ustvari popolno zmes za pripravo ameriških palačink.

  • Za odmerjanje uporabimo zajemalko ali merilno skodelico. 

Če si pri odmerjanju pomagamo z zajemalko ali merilno skodelico zagotovimo, da bodo palačinke enako velike in se bodo enakomerno spekle.

  • Palačinke obrnemo, ko...

...na površini opazimo mehurčke. To pomeni, da so palačinke pripravljene na to, da jih obrnemo in hkrati preprečimo, da bi se preveč zapekle.


3. Ameriške palačinke z jogurtom?


Seveda, zakaj pa ne. Ameriške palačinke lahko pripravimo na več različnih načinov. V testo za ameriške palačinke lahko dodamo malo zamrznjenih borovnic in tako postrežemo s sadno osvežilno različico. Borovnice lahko nadomestimo z bananami in tako pripravimo kremni in sladek preobrat.

Dodamo lahko še malo čokoladnih kapljic ali pa navdušimo z bogatim okusom cimeta. Za ljudi, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne smejo uživati jajc, pa lahko pripravimo ameriške palačinke z ovsenimi kosmiči. Te palačinke so narejene iz pretlačenih zrelih banan, ovsenih kosmičev in že poznanih sestavin za palačinke, kot so moka, jajca, mleko in pecilni prašek, zato imajo edinstven okus in dodatno teksturo. Ovseni kosmiči palačinkam dajejo okus po oreščkih in dodatno teksturo, banane pa naravno sladkost.

Ameriške palačinke z jogurtom pripravimo tako, da namesto masla uporabimo tudi jogurt. Priporočamo grški jogurt, saj bo zaradi svoje goste in kremne strukture odlična izbira. Njegov pikanten okus bo odlično dopolnil sladkost palačink. Dodamo lahko tudi nekatere arome, kot so med, javorjev sirup ali sadje. Še ena odlična stvar pri ameriških palačinkah z jogurtom je, da so bolj zdrava izbira kot tradicionalne palačinke. Grški jogurt je dober vir beljakovin in kalcija, zato je odlična izbira za zdrav zajtrk.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,64 €
Skupaj:
23,76 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno