BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Valentinovo 2023

 • Čas branja Čas branja: 3 minute
valentinovo 2023

Valentinovo je eden najbolj romantičnih dni v letu, ki ga praznujejo pari po vsem svetu. To je dan, ko lahko svojim bližnjim izrazimo ljubezen in naklonjenost, bodisi z romantičnimi gestami, dejavnostmi ali premišljenimi darili.


Izvor valentinovega je nekoliko skrivnosten, vendar naj bi izhajal iz poganskega praznika, ki je praznoval plodnost in ljubezen. Ta praznik se je imenoval "Lupercalia" in so ga v starem Rimu praznovali sredi februarja. Takrat so mladi moški iz posode izžrebali imena žensk, ki so se nato eno leto družila, pogosto pa so se tudi poročila.


Na Valentinovo se najpogosteje podarjajo vrtnice, pri čemer so rdeče vrtnice najbolj tradicionalen simbol ljubezni. Vendar imajo tudi rože različnih barv svoje pomene. Roza vrtnice na primer simbolizirajo prijateljstvo in občudovanje, medtem ko so rumene vrtnice simbol sreče in prijateljstva. Bele vrtnice so simbol čistosti in nedolžnosti.


Valentinovega ne praznujejo le pari, temveč je to tudi dan, ko lahko pokažemo hvaležnost prijateljem in družini. To je dan, ko lahko tiste, ki so vam pomembni, spomnite, kako zelo vam je mar zanje.

1. Kaj pa darila za Valentinovo?

Valentinova darila so lahko različnih oblik, med priljubljenimi možnostmi pa so:

 • Cvetje: Cvetje, zlasti vrtnice, je tradicionalno valentinovo darilo. Podarite jih lahko v šopkih, aranžmajih ali celo v obliki posameznega stebla. Izberete lahko tudi rože v različnih barvah, ki imajo poseben pomen, kot so rdeče vrtnice za ljubezen, roza vrtnice za prijateljstvo ali rumene vrtnice za srečo.
 • Nakit: Nakit je še eno priljubljeno darilo za valentinovo. To lahko vključuje predmete, kot so prstani, ogrlice, zapestnice ali uhani. Izberete lahko tudi uro, ki je brezčasna klasika.
 • Čokolade: Če želite, da je Valentinovo srečanje nekaj posebnega, se lahko odločite za čokolado. Izbirate lahko med sladicami pripravljenimi s čokolado, kot so naprimer jagode v čokoladi ali bonboniere v obliki srca, ki so napolnjene z različnimi vrstami čokolade.
 • Doživetja: Namesto fizičnega darila lahko podarite doživetje. To je lahko vikend oddih, dan v zdravilišču, slaščičarsko spletno izobraževanje ali vstopnice za koncert ali predstavo.
 • Prilagojena darila: Osebna darila lahko darilo naredijo bolj posebno in edinstveno. To lahko vključuje predmete, kot so personaliziran fotografski album, po meri izdelano umetniško delo ali po meri izdelan nakit.
 • Knjige ali zgoščenke: Če je vaš obdarovanec ali obdarovnka strastna ljubiteljica knjig in glasbe,  lahko podarite tudi knjigo ali zgoščenko.
 • Doma narejena darila: Lahko tudi sami izdelate darila, na primer knjigo z izrezki ali sladico.

2. Kakšne vrste sladica pa pripravimo za Valentinovo?

 • Čokoladne truffle: To so klasična in dekadentna sladica za valentinovo. Pripravite jih tako, da s pomočjo vodne kopeli stopimo čokolado in smetano ter ju ohladimo v hladilniku. Ko je zmes čvrsta, jo oblikujemo v majhne kroglice in jih za dodatno teksturo povaljamo v kakavu v prahu ali sesekljanih oreščkih. Mešanici lahko dodamo tudi različne okuse, kot so vanilija, pomaranča ali kava, in tako poskrbimo za edinstven preobrat.
 • Red Velvet cake pops: Seveda, vedno pogosteje pripravljene tortice na palčki. Sladek kakavov biskvit prelit z BAM belo čokolado in kokosom. Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli.
 • Jagodni cheesecake: Jagodni cheesecake je še ena okusna in romantična sladica, ki je kot nalašč za valentinovo. Ta recept običajno vsebuje skorjico iz grahamskih krekerjev, kremast nadev za cheesecake in preliv iz svežih jagod. Za dodaten okus in teksturo lahko dodate tudi nekaj jagodnega pireja ali jagodne omake.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,86 €
Skupaj:
52,74 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno