Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni raj: Kako izbrati pravo čokolado?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cokoladni raj: kako izbrati pravo cokolado
Čokolada je ena izmed najbolj priljubljenih sladkih poslastic po vsem svetu, saj ponuja raznolikost vrst, ki zadovoljijo številne okuse in preference.

Spoznaj nekaj najbolj znanih vrst čokolade, ki se razlikujejo po sestavi, okusu in uporabi.


  • MLEČNA ČOKOLADA

Mlečna čokolada je najbolj razširjena vrsta čokolade, znana po svoji kremasti teksturi in sladkem okusu. Narejena je iz kakava, suhega mleka ali kondenziranega mleka ter sladkorja. BAM mlečna čokolada je univerzalna, vrhunska mlečna čokolada, ki vsebuje več kot 35,1% kakavovih delov. Mlečna čokolada je priljubljena med ljudmi vseh starosti in se uporablja v različnih sladicah ter čokoladnih izdelkih.



  • TEMNA ČOKOLADA

Temna čokolada vsebuje višji delež kakava in manj sladkorja kot mlečna čokolada. Njen okus sega od blago grenkega do intenzivno bogatega, odvisno od deleža kakava v izdelku. BAM temna čokolada je univerzalna, vrhunska temna čokolada, ki vsebuje več kot 55,6% kakavovih delov. Temna čokolada je znana po svojih zdravstvenih koristih, saj vsebuje antioksidante in lahko pomaga izboljšati razpoloženje.



  • BELA ČOKOLADA

Bela čokolada se razlikuje od ostalih vrst, saj ne vsebuje kakavovih delcev, ampak je narejena iz kakavovega masla, mleka in sladkorja. Ima sladek in kremast okus ter je pogosto uporabljena v sladicah, pecivu in kot obloga za torte. BAM Bela čokolada je idealna za vlivanje, pripravo pralinejev, krem, mousse-ov, ganašev, sladoleda, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur.



  • ZLATA ČOKOLADA

Zlata čokolada je relativno nova vrsta čokolade, ki pridobiva svoj značilen zlati odtenek in okus zaradi uporabe karameliziranih kakavovih zrn. Ima sladek in nežen okus s pridihom karameliziranega sladkorja ter je priljubljena med ljubitelji ekskluzivnih čokoladnih izdelkov. BAM GOLD čokolada je prestižna bela čokolada, obogatena s karamelo in karameliziranim mlekom. Njen okus je izrazito karamelni, z izjemno kompleksnimi notami toffeeja, masla, smetane in subtilnim pridihom soli. Zaradi zlatega odtenka boste s to BAM čokolado ustvarili raznolike in osupljive sladice. Njen okus je rezultat dveh let razvoja, kar zagotavlja, da bo navdušila tudi najbolj zahtevne ljubitelje čokolade.



  • RUBY ČOKOLADA

Ruby čokolada je presenetljiva novost v svetu čokolade, izdelana iz posebne vrste kakava, ki med naravno fermentacijo pridobi značilni rožnati odtenek, zato ji ni treba dodajati barvil. Okus te čokolade ni ne grenak, ne mlečen ali sladek, ampak prepleta kremast, saden in kiselkast okus po jagodičevju. BAM Ruby čokolada je primerna za pripravo krem, prelivov, oblivov in pralin, ter je idealna za dodajanje novih okusov in barvnih poudarkov slaščicam.



  • JAGODNA ČOKOLADA

Jagodna čokolada združuje okus čokolade s sladkostjo in aromo jagod. Ta vrsta čokolade je idealna za ljubitelje sadnih okusov in je pogosto uporabljena v čokoladnih pralinah, tablicah in drugih sladicah. Belgijci so okus razvili do popolnosti, kar bo navdušilo tudi najzahtevnejše ljubitelje čokoladnih poslastic. BAM jagodna čokolada je naravno obarvana z nežno rožnato barvo, zato je pred uporabo ni potrebno barvati.



  • POMARANČNA ČOKOLADA

Pomarančna čokolada je osvežujoča kombinacija grenkobe kakava in svežine pomaranče. Ta vrsta čokolade je priljubljena kot prigrizek ali dodatek k drugim sladkim jedem, saj združuje sladkost s citrusno noto. BAM pomarančna čokolada je vrhunska, kremasta bela čokolada, kateri je dodana naravna oranžna barva in aroma pomaranče. Pomarančna čokolada te bo navdušila s svojo čudovito pomarančno aromo in atraktivnim izgledom, ki bo s svojo barvo in okusom popestrila tvoje sladice.



  • MLEČNA IN TEMNA ČOKOLADA BREZ DODANEGA SLADKORJA

V zadnjem času je naraščajoče zanimanje za čokolado brez dodanega sladkorja. Mlečna in temna čokolada brez dodanega sladkorja ponujata možnost uživanja v čokoladnem okusu brez presežka sladkorja, kar je privlačno za tiste, ki želijo ohranjati zdrav življenjski slog. BAM temna in BAM mlečna čokolada brez dodanega sladkorja sta izdelani iz najčistejših sestavin, brez dodanega sladkorja, izdelani s skrbno mešanico naravnih sladil, zadovoljita tvoje želje, hkrati pa ohranjata nizko vsebnost sladkorja.



  • TERMOSTABILNA ČOKOLADA

Termostabilna čokolada ohrani svojo obliko in okus tudi med peko. BAM temna termostabilna čokolada vsebuje več kot 49,5 % kakavovih delov in je izdelana iz vrhunskih sestavin. Zaradi termostabilnosti je idealna za dodajanje v muffine, brownie pecivo, hrustljave ameriške piškote ali za dodatno hrustljavost v kremah. Odlično se obnese tudi v kombinaciji s sladoledom ali kot dodatek k sladkemu bananinemu kruhu.



Vsaka od teh vrst čokolade nosi svoj značilen okus in teksturo, kar omogoča široko paleto izbire za vsakega ljubitelja čokolade. Raziskovanje različnih vrst čokolade je pravo gastronomsko doživetje, ki navdušuje brbončice in omogoča, da odkriješ svojega favorita.


Ne glede na to, ali se odločiš za klasično mlečno čokolado ali želiš poskusiti nekaj novega, svet čokolade ponuja neskončne možnosti za sladke užitke.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,98 €
Skupaj:
62,82 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno