BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

BAM čokolada: od kakavovih zrn do elegantne sladice

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
bam cokolada: od kakavovih zrn do elegantne sladice

Čokolada je priljubljena sestavina sladic, ki jim doda bogat okus. Vendar pa vsaka čokolada ni enaka, z uporabo visokokakovostne čokolade pa lahko svoje sladice dvignete na višjo raven.

Če tole berete, smo prepričani, da BAM čokolado že poznate. Zdaj pa naj vam pomagamo še s triki in nasveti, kako ustvarjati z BAM čokolado.


Kako uporabiti BAM čokolado?


BAM čokolada pomaga ustvariti okusne in edinstvene sladice. A najprej naj spregovorimo o sami čokoladi. BAM čokolada je izdelana iz najboljših kakavovih zrn in drugih visokokakovostnih sestavin. Kakavova zrna so plod majhnih kmetij in zadrug. To je zagotovo tudi eden izmed razlogov, da ima BAM čokolada bogat okus, ki je kot nalašč za sladice.

Eden najboljših načinov uporabe čokolade v sladicah je, da jo stopite in uporabite kot osnovo za različne dobrote.

Z njo lahko pripravimo čokoladni ganache. Pripravite ga lahko tako, da stopite čokolado in smetano, nato pa mešanico uporabite za glaziranje tort in keksov ali kot nadev.

Z njo lahko pripravimo tudi čokoladni preliv. Pripravite ga tudi tako, da stopite čokolado in jo zmešate z maslom, koruznim sirupom in vaniljo. Ta preliv je odlična rešitev za prelivanje sladoleda ali kot preliv za palačinke in vaflje.

BAM čokolada je oblikovana v manjše enakomerne kapljice, zato jo popolnoma enostavno vmešate v testo. Tako lahko na primer pripravite čokoladne piškote ali čokoladni bananin kruh.

Z njo lahko pripravimo čokoladne praline ki so lahko tako enostaven sladki prigrizek ali pa ga kot dekoracijo uporabimo pri številnih sladicah. Za izdelavo čokoladnih pralin je potrebno čokolado stopiti s pomočjo vodne kopeli in jo preliti v kalupe, nato pa jo ponovno ohladiti v hladilniku. Ko se čokolada strdi, jo odstranite iz kalupov. Video recept za pripravo domačih pralin čaka tukaj.


Bela, temna in mlečna čokolada.

In poleg bele, temne in mlečne v kategorijo čokolad dodajamo še ruby čokolada. Roza čokolada, kateri niso dodana nobena barvila. Ruby čokolada je zaslovela zaradi posebne tehnike, ki ji da lepo in naravno rožnato barvo. Posebno roza barvo ji daje posebna vrsta kakavovih zrn in sladko-kiselkast okus.

V sadni svet čokolad sprejmemo še pomarančno in jagodno čokolado. Gre za kremno belo čokolado, kateri sta dodani aromi jagode ali pomaranče. Obe bosta navdušili s svojo čudovito aromo in atraktivnim izgledom, ki bosta s svojo barvo in okusom popestrili vaša sladice.

Svet BAM čokolad pa se ne konča pri sadnih okusih ampak je bogatejša še za elegantno zlato čokolado.  BAM Gold zlata čokolada je vrhunska bela čokolada s karamelo in karameliziranim mlekom. Ima intenziven karamelni okus z bogato noto po toffee-ju, maslu, smetani in pridihu soli. Zlata čokolada je privlačne karamelne barve, da lahko z njo ustvarite pestre in dih jemajoče sladice.

Še več namigov za uporabo BAM čokolade pa čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,54 €
Skupaj:
22,86 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno